Mogens Camre dømt for racisme

DØMT: Dansk Folkeparti-politikeren Mogens Camre er ved Retten i Glostrup blevet dømt for racisme efter en ytring på Twitter. 

Foto: Betina Garcia/Scanpix
Cecilie Gormsen

Ti dagbøder à 800 kroner. Sådan lød dommen, da byrådsmedlem i Gladsaxe Mogens Camre tirsdag blev dømt for racisme ved Retten i Glostrup.

Sagen handler om et tweet, Mogens Camre skrev i juli 2014, hvor han skrev følgende:

"Om jødernes situation i Europa: Muslimerne fortsætter, hvor Hitler sluttede. Kun den behandling, Hitler fik, vil ændre situationen".

Det fik to personer til at melde DF-politikeren for racisme, og mandag blev sagen behandlet, hvor retten fulgte anklagerens krav om dagbøder. Mogens Camre har dog allerede meldt ud, at han anker dommen. 

Uenige dommere
Selv forklarede 79-årige Mogens Camre i retten, at Twitters begrænsning på maks 140 tegn i et tweet gjorde det svært at udtrykke sig præcist. Samtidig lagde han vægt på, at beskeden ikke var tænkt udsendt til en bredere kreds.

"Der kan jeg kun sige, at det at udtrykke sig på en præcis måde, det vil kræve mere end 140 anslag. Det er problemet," sagde Mogens Camre ifølge dr.dk.

Dommerne er ikke enige om afgørelsen, skriver Retten i Glostrup i en pressemeddelelse. To af tre dommere vurderede, at Mogens Camres udtalelse "var egnet til at virke forhånende og nedværdigende overfor en gruppe af personer på grund af deres religion". Den tredje dommer mente dog, at Mogens Camre skulle frifindes.

DF: Ingen konsekvens
Mandagens dom får ikke nogen konsekvens for Mogens Camres medlemskab af Dansk Folkeparti. Det slår partiets næstformand, Søren Espersen, fast. 

"Vi havde allerede på det tidspunkt bedt ham om at fjerne det. Det gjorde han med det samme, og dermed levede han op til de krav, vi stillede. Nu er det anden sag, der kører juridisk, og jeg forstår ikke, hvorfor sådan en sag ender i retten, når manden med det samme trækker det tilbage," siger Søren Espersen til dr.dk

Mogens Camre har nu valgt at lægge Twitter på hylden og bruger det ikke længere. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00