Om  
Mogens Jensen

Mogens Jensen øger støtte til Georgien med 20 mio. kr.

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) øger støtten til Georgien fra de nuværende omkring 5 op til 25 mio. kr. årligt.
Forøgelsen af støtten sker efter Georgiens undertegnelse af en associerings- og frihandelsaftale med EU den 27. juni 2014, hvor også Ukraine og Moldova underskrev lignende aftaler med EU. Ukraine og Moldova har i en længere årrække modtaget en stor del af Danmarks bistand til regionen, hvilket fremover også vil være muligt for Georgien. Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse. Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen udtaler: "Georgien har ligesom Ukraine og Moldova med undertegnelsen i fredags sendt et vigtigt signal om, at de ønsker tættere bånd til EU. Georgien står over for at skulle gennemføre en række vigtige reformer, styrke demokratiet, tilpasse og fremme privatsektorudvikling og reformere den offentlige sektor i overensstemmelse med EU’s lovgivning. Vi skal med naboskabsprogrammet bidrage til et fredeligt og stabilt Europa med frihed og fremgang ved at understøtte udviklingen af demokratiske samfund med ansvarlige myndigheder, aktive civilsamfund og velfungerende markeder. Og gode takter skal belønnes. Derfor finder jeg det helt naturligt at øge støtten til Georgien."
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mogens Jensen

MF (S), næstformand for Socialdemokratiet, fhv. minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde
Fagbevægelsens lederuddannelse (LO-Skolen 1999)

0:000:00