Morten Løkkegaard bliver næstformand i nyt udvalg i Europa-Parlamentet

EU: Venstres Morten Løkkegaard er netop blevet udnævnt til næstformand i et nyt udvalg i Europa-Parlamentet, der skal se på udenlandsk indblanding i demokratiske processer i EU.

Morten Løkkegaard er blevet udnævnt til næstformand i det nye udvalg ’INGE’ i Europa-Parlamentet.

På vegne af Renew Europe – Venstres MEP-gruppe - bliver han næstformand for et nyoprettet udvalg i parlamentet, der skal undersøge udenlandsk indblanding i demokratiske processer i EU.

Det oplyser Renew Europe i en mail til Altinget.

Udvalget skal herunder undersøge, hvordan man kan øge gennemsigtigheden med udenlandsk finansiering af valgkampagne, identificere svagheder hos sociale medier med henblik på fake news og undersøge EU’s afhængighed af udenlandsk teknologi.

Morten Løkkegaard udtaler i den forbindelse:

"Hver dag angribes vores danske og europæiske demokrati på sociale medier og digitale platforme. Vi udsættes for ulovlig desinformation, der forsøger at manipulere med vores demokratiske valg, vores tillid til hinanden og vores tro på demokratiet, ofte uden at vi er klar over det,” og fortsætter:

"Netop det tager vi nu et opgør med i Europa-Parlamentet (…) Det er en essentiel dagsorden, som jeg er glad for, at vi nu løfter, og jeg er stolt af at være blevet udpeget til næstformand, så jeg kan yde indflydelse på udvalgets arbejde."

Morten Løkkegaard blev for første gang valgt ind ved Europa-Parlamentsvalget i 2009. Ved valget i 2014 åbnede han ikke genvalg – et nederlag, han vendte ved valget i 2019.

Forrige artikel Notat: Regeringen vil ikke prioritere cannabisforsøg i forhandlinger Notat: Regeringen vil ikke prioritere cannabisforsøg i forhandlinger Næste artikel Tidligere DF-pressechef får nyt job Tidligere DF-pressechef får nyt job
Podcast: Det ved vi om millionsvindelsagen fra København

Podcast: Det ved vi om millionsvindelsagen fra København

AJOUR: Teknik- og Miljøforvaltningen har opdaget, at der formentlig er svindlet for cirka 50 millioner kroner. Hvordan er det sket? Og hvad mangler vi at få svar på? Det forklarer Altingets hovedstadsredaktør mere om i dagens udsendelse.