Netavisen Pio får mediestøtte for første gang

STØTTE: Netavisen Pio, der blandt andet blev startet af Henrik Sass Larsen (S), får næste år 317.000 kroner i mediestøtte.

Fordelingen af mediestøtten i 2017 er mandag blevet offentliggjort, og for første gang kan netavisen Pio, der har rødder i Socialdemokratiet, se frem til produktionsstøtte.

Netavisen får 317.379 kroner, og det glæder chefredaktør Jens Jonatan Steen.

”Det er tredje gang, vi søger, efter vi har fået afslag to gange tidligere. Så vi naturligvis glade for, at det er lykkedes for os at opbygge en organisation og en volumen, der lever op til kravene, så vi kan få den her mediestøtte,” siger Jens Jonatan Steen til Altinget.

Læs også: Den Korte Avis mister mediestøtte

Pio er et uafhængigt medie, som bygger på socialdemokratiske værdier. Det blev startet i 2012 af Socialdemokratiets Henrik Sass Larsen og tidligere kommunikationschef i 3F Palle Smed. Målet var at udfordre de borgerlige debattører og være en netavis, der skulle ligge mellem de to yderfløje i dansk politik – nemlig de revolutionære på venstrefløjen og liberalisterne i Venstre og Liberal Alliance.

Kæmpet med kulturstoffet
Første gang Netavisen Pio fik afslag på ansøgningen om mediestøtte, var det med begrundelsen, at man ikke levede op til kravet om antallet af ansatte. For at få mediestøtte, skal man nemlig have tre årsværk ansat. Sidste år fik Pio afslag, fordi netavisen ikke havde tilstrækkeligt med kulturelt indhold.

”Man får ikke fuldgyldige svar om, hvordan og hvorledes det forholder sig i forhold til afslag. Sidste år klagede vi over afgørelsen for at få en uddybelse af, hvad der skulle til for at leve op til kravet om at lave tilstrækkeligt kulturelt indhold,” fortæller Jens Jonatan Steen.

”Så det sidste års tid har vi kæmpet med og satset på at udvide vores dækning af det, som kvalificeres som kulturstof,” tilføjer han.

Læs også: Her er fordelingen af mediestøtten i 2017

Jens Jonatan Steen fortæller, at mediestøtten skal bruges til konsolidering.

”Pengene skal bruges til at fortsætte det gode arbejde, som vi er i gang med. Forhåbentligt får vi mulighed for at øge antallet af ansatte på et tidspunkt. Det er selvfølgelig målet,” siger han.

Netavisen Pio blev i 2014 tildelt 74.700 kroner i udviklingsstøtte fra mediestøttens innovationspulje.

Altinget kunne tidligere mandag fortælle, at netmediet Den Korte Avis mister sin mediestøtte. Det kan der læses mere om her.

Forrige artikel Jarlov: Proces om landbrugspakke-lov kunne have været bedre Jarlov: Proces om landbrugspakke-lov kunne have været bedre Næste artikel 20. december: Jan E. Jørgensen 20. december: Jan E. Jørgensen