Niko Grünfeld stopper som borgmester

EXIT: Københavns kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld (ALT) trækker sig fra sin post. Det sker i kølvandet på historier om forkerte CV-oplysninger.

Alternativets Niko Grünfeld trækker sig fra sin post som kultur- og fritidsborgmester i København.

Det skriver han onsdag aften på Facebook.

Hans farvel til borgmesterposten sker i kølvandet på historien om, at han har opgivet fejlagtige oplysninger i sit CV. Det bunder blandt andet i, at han har videregivet, at han skulle have en master i positiv psykologi fra Aarhus Universitet, hvilket ikke er tilfældet.

Den fejl har han senere undskyldt for, men det er nu også en af årsagerne til, at han stopper som borgmester.

"Samtidig har de fejl, som jeg har begået – og som jeg har undskyldt for – betydet, at jeg ikke kan fokusere målrettet på den politiske opgave, som jeg har taget på mig, som jeg ønsker," skriver Niko Grünfeld og tilføjer:

"Jeg tror ikke på at gøre noget halvhjertet, så jeg siger tak for nu."

Det er dog ikke hele begrundelsen fra Niko Grünfeld. Han fortæller også, at hans borgmesterpost har vist sig at have for store konsekvenser for hans familie, samt at han ikke ønsker, at hans person skal overskygge Alternativets politik. 

Forrige artikel Dagens overblik: Flertal kritiserer regeringen for at udnytte billig udenlandsk arbejdskraft Dagens overblik: Flertal kritiserer regeringen for at udnytte billig udenlandsk arbejdskraft Næste artikel Dagens overblik: Her er de stramninger, som regeringen overvejer at tilbyde DF Dagens overblik: Her er de stramninger, som regeringen overvejer at tilbyde DF