Nikolaj Villumsen får vigtig position i EU-Parlamentets venstrefløjsgruppe

NY TITEL: Torsdag blev Enhedslistens Nikolaj Villumsen valgt som en del af ledelsen af venstrefløjsgruppen GUE/NGL i Europa-Parlamentet.

Venstrefløjsgruppen i Europa-Parlamentet, GUE/NGL, har torsdag sat navne på gruppens ledelse. 

Og blandt de valgte er den danske EU-parlamentariker Nikolaj Villumsen (EL), der bliver en af gruppens fire næstformænd.  

Det oplyser Nikolaj Villumsen til Altinget.  

"Det er en enormt stor ære, og jeg er virkelig glad for, at venstrefløjsgruppen viser mig den tillid. For Enhedslisten er det første gang, vi er i Europa-Parlamentet, og det er vores ønske at styrke den europæiske venstrefløj. Derfor er det en vigtig opgave at være næstformand for gruppen de næste fem år," siger Nikolaj Villumsen.  

De andre næstformand er portugiserne Marisa Matias og João Ferreira samt spanske Sira Rego. 
 
Indfører dobbelt formandskab 
Gruppen har samtidig valgt, at formandskabet skal struktureres på samme måde, som man kender det fra den grønne gruppe – altså med et dobbelt formandskab, som består af både en mand og en kvinde.  

Her er valget faldet på tyske Martin Schirdewan og franske Manon Aubry. 

"Vi mener, at det er vigtigt både at have en mand og en kvinde i front, og de har begge nogle kvaliteter, som vil styrke vores gruppe," forklarer Nikolaj Villumsen og fortsætter:  

"Manon har en lang erfaring med at bekæmpe skattely, og Martin har en stærk profil i forhold til at kæmpe for en solidarisk løsning på flygtningekrisen. Så det er to stærke profiler, vi har i front, og det er vi meget stolte af." 

Forrige artikel Radio24syv-arvtager ansætter ny redaktionschef Radio24syv-arvtager ansætter ny redaktionschef Næste artikel Altingets store quiz om Odense Altingets store quiz om Odense
Interview med Bo Lidegaard: Kauffmanns linje har holdt siden 1940'erne, men blev brudt i april

Interview med Bo Lidegaard: Kauffmanns linje har holdt siden 1940'erne, men blev brudt i april

FIK DU LÆST: Den danske diplomat i USA, Henrik Kauffmann, forhandlede på egen hånd uden mandat fra København, da den danske regering var kontrolleret af den tyske besættelsesmagt. Han lagde grunden til den relation mellem USA, Danmark og Grønland, som blev ændret i foråret i år. Det fortæller historiker Bo Lidegaard i dette interview i anledning af sin bog om Kauffmann, som nu også portrætteres i en ny film.