Nu bliver dyresex ulovligt

FORBUD: Et flertal i Folketinget har stemt for at ændre loven, så seksuel omgang med dyr nu forbydes. Fødevareminister Dan Jørgensen glæder sig. 

Dyresex bliver nu forbudt i Danmark. 

Det står klart, efter et flertal i Folketinget har stemt for at ændre dyreværnsloven. Ændringen indeholder blandt andet et forbud mod seksuel omgang eller seksuelle handlinger med dyr. Det har været en af fødevareminister Dan Jørgensens mærkesager at få gjort dyresex forbudt i Danmark, og siden efteråret har han arbejdet på at få lovændringen vedtaget. 

Dan Jørgensen har tidligere fortalt, at hensynet til Danmarks omdømme vejer tungt i beslutningen om et forbud. I 2011 blev dyresex forbudt i Norge, mens Sverige fulgte efter med et forbud i foråret i 2014.

"Flere og flere lande har forbud - blandt andet Norge og Sverige senest. Det giver en risiko for, at vi bliver et helle - et frirum - for folk, der anspores til at rejse hertil for at udleve de tilbøjeligheder. Det ønsker jeg ikke. Det ry og rygte skal vi ikke have. Der er lavet både dokumentarer og anden presseomtale af Danmark i den forbindelse. Og de sociale medier er kogt over med kampagner, som fremhæver Danmark, hvor dyr udnyttes seksuelt," sagde han i oktober til Ekstra Bladet

Også dyrenes ve og vel er vigtigt, da langt de fleste tilfælde af dyresex ifølge fødevareministeren er et overgreb mod dyret.

Lovændringen blev vedtaget med stemmerne 91 mod 5, mens otte, alle fra Enhedslisten, stemte 'hverken for/imod'. De fem, som stemte imod, var alle fra Liberal Alliance.

 

 

Forrige artikel Folketingsvalg giver dobbelt arbejde på skolerne Folketingsvalg giver dobbelt arbejde på skolerne Næste artikel Corydon: DONG-salg var efter bogen Corydon: DONG-salg var efter bogen