Nu tager politikerne hul på politiforhandlingerne

POLITI: Onsdag mødes Folketingets partier til de indledende forhandlinger om en ny politiaftale. Det sker med et bredt ønske om at styrke det danske politi – både på ressource- og mandskabssiden.

Folketingets partier tager onsdag morgen hul på forhandlingerne om en ny flerårsaftale for partiet.
Folketingets partier tager onsdag morgen hul på forhandlingerne om en ny flerårsaftale for partiet.Foto: Sophia Juliane Lydolph/Scanpix
Cecilie Gormsen

Den nuværende aftale for politiet er ved at løbe ud, og derfor mødes Folketingets partier onsdag morgen for at diskutere en ny flerårsaftale.

Det sker klokken 8.30 i Finansministeriet, hvor regeringen har inviteret alle partierne til møde.

Der har siden terrorangrebet i København i februar været stort fokus på, at politiet og efterretningstjenesterne skal have tilstrækkelige midler. Og allerede inden forhandlingerne er gået i gang, er der da også et bredt ønske i Folketinget om at styrke politiet med både mandskab og ressourcer.

DF: 2.000 flere betjente
Hos Konservative har man mange gange slået fast, at flere betjente står øverst på partiets ønskeliste. Samme ønske kommer fra Dansk Folkeparti, der vil øge den danske politistyrke med 2.000 mand.

”Danskerne har brug for mere tryghed i dagligdagen. Vi kan desværre se, at der kommer specielt omrejsende kriminelle til Danmark. Det skal vi sætte ind over for,” siger retsordfører Peter Skaarup til TV 2.

S: Mere tryghed
Socialdemokraterne går til onsdagens forhandlinger med fokus på at få flere mandetimer, ressourcer og redskaber til politiet. Det fortæller partiets retsordfører, Trine Bramsen:

”For os er det trygheden for danskerne, der er afgørende. Og det er uanset, hvor man bor i landet. Derfor kommer vi til at sætte ind i forhold til terrorindsatsen, vi kommer til at styrke antallet af betjente og mandetimerne i grænseområdet, hvor der lige nu er et pres. Og så skal indsatsen i de udsatte boligområder styrkes. Det samme skal indsatsen mod IT-kriminelle - hvor vi har set en stigning af anmeldelser de seneste år,« siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.

Pind: Alt er til forhandling
Fra Rigspolitiets side er det blandt andet blevet anbefalet, at politiet skal have bedre våben og sikkerhedsudstyr. Justitsminister Søren Pind (V) har tidligere sagt, at regeringen er villig til at kigge på alt i forhandlingerne - lige fra tilførsel af mandskab, politiets arbejdsmetoder, og hvem der skal varetage de forskellige opgaver.

Den nye aftale skal blandt andet fastlægge politiets økonomi fra 2016-2019.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00