Nye alkoholtal: Danskerne dratter ned af liste over de tørstigste folkefærd

NYE TAL: Danskernes alkoholforbrug er blevet markant lavere og nærmer sig gennemsnittet i OECD-landene, fremgår det af årets temperaturmåling på sundhedsvæsenet, Health at a Glance. 

Danskerne drikker ikke længere mere end befolkningerne i en lang række andre europæiske lande.

Det fremgår af en ny udgave af den årlige rapport fra Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) med sammenlignelige data om sundhed og sundhedssystemer.

Faktisk nævner rapporten, at Danmark står for et af de største fald i alkoholindtaget fra 2007 til 2017.

Hvor danskerne i 2007 gennemsnitlig drak 12,1 liter alkohol per person, var vi i 2017 nede på 9,1 liter. Det betyder, at danskerne fra i 2007 at have været det 10.-tørstigste folkefærd, nu er faldet til en 20.-plads på listen. 

Dermed ligger vi kun lige over gennemsnittet blandt de 45 lande, der sammenlignes. Befolkningerne drikker for eksempel mere i Australien, Tyskland og Frankrig, fremgår det af en tabel.

;

Artiklen er et uddrag af en længere artikel fra Altinget Sundhed, hvor du får flere detaljer og mere perspektiv. Du kan tegne et prøveabonnement her

Forrige artikel Nu fortæller Seniortænketanken, hvordan vi får ældre til at arbejde længere Nu fortæller Seniortænketanken, hvordan vi får ældre til at arbejde længere Næste artikel Farvel til velfærdsstaten – husk din forsikring Farvel til velfærdsstaten – husk din forsikring
Messerschmidt bliver næstformand i DF

Messerschmidt bliver næstformand i DF

ROKADE: Søren Espersen stopper i DF's gruppeledelse. Det giver plads til, at Morten Messerschmidt kan overtage posten som næstformand i partiet.