Om  
Andreas Lundby

Ny bestyrelse på plads hos DanBred efter krænkelsessag

Ejerkredsen bag DanBred har udpeget en ny bestyrelse med Andreas Lundby i spidsen, efter at den tidligere bestyrelse trak sig efter en sag om seksuel chikane fra DanBreds direktør. 

DanBred er et avlsselskab, der arbejder med dansk genetik til global svineproduktion. 
DanBred er et avlsselskab, der arbejder med dansk genetik til global svineproduktion. Foto: Henning Bagger/BAG/Ritzau Scanpix

Ejerkredsen bag DanBred har udpeget en ny bestyrelse, der får den tidligere koncerndirektør hos Arla Foods Andreas Lundby i spidsen. 

Det skriver Watchmedier. 

Danbreds tidligere bestyrelse gik af, efter at erhvervsmediet Finans.dk beskrev, hvordan DanBreds tidligere direktør Thomas Muurmann Henriksen blev anklaget for sexchikane af tre kvindelige medarbejdere hos DanBred. Den tidligere bestyrelsesformand Christian Junker har undskyldt for episoderne, men søndag erkendte Landbrug & Fødevarer, der er majoritetsejer hos DanBred, at bestyrelsen havde begået fejl i sagen.

Thomas Murmann Henriksen fratrådte selv sin stilling sidste onsdag.

Den nye formand Andreas Lundby siger i pressemeddelelsen, at der er brug for en ny begyndelse for DanBred:

"Jeg har, som alle andre, der har fulgt denne sag i medierne, den allerstørste sympati over for de krænkede kvinder og tager skarpt afstand fra det, der er sket. Derfor kommer det til at være en hovedprioritet for bestyrelsen, at vi får skabt en ny begyndelse for DanBred." 

Bestyrelsen får to nye næstformænd, Søren Foged Overgaard og Peter Iversen. 

Derudover består den nye bestyrelse af Jørgen Holm Westergaard, Allan Bro Vindelbo Pedersen og Lotte Broholm Andersen. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Andreas Lundby

Fhv. Formand, Danbred, Bestyrelsesmedlem, Arla Foods Ingredients Group P/S, bestyrelsesmedlem, Biolac Gmbh, bestyrelsesmedlem/ejer, KAVLAND ApS, medlem, VL 23
ha (Handelshøjskolen Århus 1975), hd-A (Copenhagen Business School 1978)

0:000:00