Ministerium får ny departementschef

BESKÆFTIGELSE: Jakob Jensen skal være ny departementschef i Beskæftigelsesministeriet. Han kommer fra en stilling som afdelingschef. 

Jakob Jensen er udnævnt til ny departementschef i Beskæftigelsesministeriet, skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Han tiltræder jobbet fra dags dato og afløser Peter Stensgaard Mørch, der i dag er administrerende direktør i Københavns Kommunes Økonomiforvaltning.

Den nye departementschef er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet og har senest arbejdet som afdelingschef i Beskæftigelsesministeriet. Tidligere har han været direktør for Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering, afdelingschef i Klima- og Energiministeriet og kontorchef i Socialministeriet.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen ser frem til samarbejdet:

”Jeg kender Jakob Jensen som en usædvanligt dygtig embedsmand, der besidder de mange kvaliteter, der skal til for at bestride jobbet. Det kræver ikke bare en stærk faglighed, men også solide lederegenskaber at stå i spidsen for en stor organisation som Beskæftigelsesministeriet. Jakob har begge dele, og jeg glæder mig meget til samarbejdet med ham som departementschef."

Talent med tanker og visioner
Altinget interviewede Jakob Jensen i 2015 i forbindelse med, at han var blevet udvalgt til at deltage i statens første udviklingsprogram for topledere. Her deltog Jakob Jensen sammen med 15 andre i et uddannelsesforløb, der var målrettet ledere, som "udviste særligt potentiale for at blive topleder i staten".

Jakob Jensen sagde dengang, at særligt to egenskaber er væsentlige for at udgøre en god embedsmand. Først og fremmest skal man være meget dygtig til at omsætte politiske ønsker på den faglige og tekniske bedste måde. Men en embedsmand skal i Jakob Jensens øjne også selv gøre sig tanker og have visioner. Man skal ville udrette noget og gøre en forskel inden for det rum, som politikerne efterlader en.

“I det rum kan man ikke bare være en grå kiks hele vejen. Selvfølgelig er man neutral som embedsmand, men man er også nødt til at træffe nogle valg for at understøtte de politiske ønsker bedst muligt og være med til at rykke samfundet den rigtige vej," sagde Jakob Jensen i  interviewet med Altinget i 2015.

Læs hele Altingets interview med Jakob Jensen, hvor han blandt andet fortæller om, at han elsker at holde ølkasse-taler.

Forrige artikel Gælden til det offentlige er tæt på 100 milliarder Gælden til det offentlige er tæt på 100 milliarder Næste artikel Ambassadør bliver ny departementschef i Kirkeministeriet Ambassadør bliver ny departementschef i Kirkeministeriet