Ny formand for DF Ungdom: Til kamp mod uddannelses-snobberi

NYVALGT: Som ny formand for DF Ungdom går Lucas Hultgren til kamp mod uddannelsessnobberi og overakademisering. Samtidig opfordrer han moderpartiet til at huske de unge.

Den nye formand for DF Ungdom sammen med DF-formand Kristian Thulesen Dahl på partiets landsmøde i Herning i weekenden. 
Den nye formand for DF Ungdom sammen med DF-formand Kristian Thulesen Dahl på partiets landsmøde i Herning i weekenden. Foto: Privat foto
Cecilie Gormsen

I weekenden fik de unge DF'ere en ny frontfigur, da Lucas Hultgren blev valgt som ny formand for DF Ungdom (DFU).

Som en af sine helt klare mærkesager ser 21-årige Lucas Hultgren unges uddannelse, og han vil arbejde for, at det bliver lige så godt at tage en erhvervsuddannelse som en universitetsuddannelse.

”Jeg synes, det er meget vigtigt at fokusere på den grad af uddannelsessnobberi, der har været gennem lang tid. Der er så småt begyndt at ske en holdningsændring, men vi er der ikke endnu,” siger han og fortsætter:

”Der har været en overakademisering af vores samfund, hvor man som forældre har vildledt sine børn med, at det ikke var fint at være håndværker. Samtidig ser vi, at rigtig mange af dem, som har læst på universitetet, har fået en uddannelse, som er ret ubrugelig, hvis man skal ud at have et arbejde,” siger han.

Han peger på, at det derfor nu handler om at få ændret indstillingen til uddannelsesvalget ved blandt andet at opkvalificere erhvervsskolerne, hæve det faglige niveau, få det gjort mere prestigefuldt at gå der og måske sætte flere penge af til dem.

Vil ikke gå i kødet på moderparti
Lucas Hultgren stillede op til folketingsvalget i juni, men blev ikke valgt ind. I 2013 stillede han op til regionsrådsvalget. Til daglig læser han jura på Københavns Universitet, og som ny formand for de unge DF'ere har Lucas Hultgren ikke tænkt sig at gå i kødet på moderpartiet ”bare for at gøre det”.

Men han har alligevel en opfordring til folketingsgruppen:

”I modsætning til så mange andre ungdomspartier, så synes jeg, folketingsgruppen gør det godt. Men jeg vil selvfølgelig huske folketingsgruppen på, at de repræsenterer alle aldersgrupper og folk fra alle sociale lag nu, i og med at vi virkelig er blevet et folkeparti,” siger han og fortsætter:

”Vi kan også se i ungdomspartiet, at det ikke kun er en bestemt samfundsgruppe, som er medlemmer. Det er jo alle – folk, som laver vidt forskellige ting, Det skal man huske på.”

Mindre EU!
Kigger den unge DFU-formand frem i tiden, ser han en udfordring, som løfter sig over de andre. Nemlig flygtningesituationen i kombination med EU's ”manglende forståelse for, hvordan vi løser problemerne.”

Lucas Hultgren peger på, at formand for Europa-Kommissionen Jean-Claude Juncker i sin State of the European Union-tale sagde, at løsningen er mere EU. Men det er Hultgren lodret uenig i:

”EU kan ikke løse den her situation, hvis man oppefra tvinger en bestemt lov ned over de forskellige lande. Det må være op til den enkelte medlemsstat selv at sige, hvordan befolkningssammensætningen skal være,” siger han og fortsætter:

”Det er befolkningen i Danmark, befokningen i Ungarn og så videre, der beslutter, hvor mange flygtninge man vil tage, og hvor mange indvandrere der skal være i landet, sådan at man kan nå at følge med og ens kulturhistorie består,” siger han.

Lucas Hultgren overtager posten som DFU-formand fra det nyvalgte folketingsmedlem Peter Kofod Poulsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lucas Thelander Hultgren

Fhv. Landsformand, Dansk Folkepartis Ungdom
student (Hørsholm Grundskole og Gymnasium 2013)

0:000:00