Ny forsvarschef på plads

UDNÆVNELSE: 56-årige Flemming Lentfer bliver ny forsvarschef. Dermed får Flyvevåbnet posten efter mere end 18 års venten.

Det bliver den 56-årige generalløjtnant Flemming Lentfer, der den 1. december overtager posten som forsvarschef, når den nuværende forsvarschef Bjørn Bisserup går på pension. 

"Flemming Lentfer er en stærk leder med meget bred erfaring fra Forsvaret. Han har en professionel tilgang til, hvad der forventes af et moderne forsvar. Et stadig stigende og stadig mere komplekst trusselsbillede stiller store krav til Forsvaret – militært, politisk og ikke mindst hvad angår den daglige ledelse. Flemming Lentfer kommer som ny forsvarschef til at indgå i et stærkt ledelsesteam på Forsvarsministeriets område. Jeg ser frem til det tætte samarbejde," siger forsvarsminister Trine Bramsen (S).

Flemming Lentfer er 56 år og har siden 2017 været direktør for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse. Han kommer fra det operative missilforsvar i Flyvevåbnet og har siden gjort karriere inden for både det værns- og koncernfælles område.

Dedikerede medarbejdere
Han var fra 2015 til 2017 chef for den Værnsfælles Forsvarskommandos Operationsstab, som leder alle nationale og internationale indsættelser. Flemming Lentfer har desuden virket som chef for Planlægningsstaben i Forsvarskommandoen, hvor han har stået i spidsen for den værnsfælles koordination, rådgivning og prioritering.

"Det er både med stolthed og stor ydmyghed, at jeg har takket ja til at blive forsvarschef. Jeg ser frem til et tæt samarbejde med forsvarsministeren og departementet, hvor et centralt punkt vil være at sikre tillid til Forsvarets virke. Et andet centralt punkt vil være at videreudvikle forsvarets operative evne i et tæt samarbejde med alle myndighederne på ministerområdet. Mest af alt glæder jeg mig til at stå i spidsen for alle de tusindvis af dedikerede militære og civile medarbejdere, som hver dag arbejder for Danmarks sikkerhed og tryghed både ude og hjemme," siger Flemming Lentfer.

Ro og stabilitet
Med valget af Flemming Lentfer håber forsvarsminister Trine Bramsen på, at der kommer ro og stabilitet i toppen af Forsvaret, vurderer Altingets forsvarsredaktør Andreas Krog.

"Trine Bramsen har brug for at tilliden til Forsvarets ledelse bliver genoprettet. Både hendes egen tillid og soldaterne og de civile ansatte i Forsvarets tillid," påpeger Andreas Krog.

Han hæfter sig ved at Flemming Lentfer har en fortid i Flyvevåbnet. Dermed får det værn for første gang i 18 år posten som øverstbefalende for de væbnede styrker. En ting, som man i Forsvaret hæfter sig ved. 

44 års tjeneste
Bjørn Bisserup er først forpligtiget til at gå på pension om et år. Men til manges overraskelse annoncerede han i september, at han stopper udgangen af november efter mere end 44 års tjeneste i Forsvaret.

Stillingen som direktør i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse forventes besat inden udgangen af året.

Forrige artikel Styrelsen for Patientsikkerhed har fundet ny direktør Styrelsen for Patientsikkerhed har fundet ny direktør Næste artikel Pres på regeringen vokser: HK kræver opgør med stigende pensionsalder Pres på regeringen vokser: HK kræver opgør med stigende pensionsalder