Manu Sareen
Den nye kirkeminister, stemmeslugeren Manu Sareen (R) har ikke bare meldt sig ud af folkekirken i august i protest. Han ønsker også kirken løsrevet fra staten - et stærkt kontroversielt ønske i kirkelige kredse. (Foto: manu.dk)

Ny kirkeminister vil skille kirke og stat

2. oktober 2011 kl. 23:44 | Opdateret 1. september 2011 kl. 13:52
KIRKEMINISTER: Den nye kirkeminister Manu Sareen er helt enig i, at kirke og stat skal adskilles.
| Flere

Det er en radikal politiker, der ønsker at løsrive folkekirken fra staten, der nu sætter sig i kirkeministerstolen.

Manu Sareen (R) oplyser til Altinget.dks kandidat-database "Kend din Kandidat", at han er "helt enig" i, at kirke og stat skal adskilles.

Emnet er stærkt omdiskuteret i kirkelige kredse i disse år. Emnet kan blive aktuelt i forbindelse med en kommende revision af grundloven.

"Det vigtigste for mig er, at der er lige muligheder for alle religioner i Danmark", skriver den nye kirkeminister Manu Sareen på Altinget.dks "Kend din Kandidat".

Den nye kirkeminister vakte søndag aften også opsigt i medierne, da det kom frem, at han i august truede med at melde sig ud af folkekirken i protest over, at kirken ikke vil forestå homoseksuelle vielser. Udmeldelsesblanketten nåede dog aldrig at blive sendt, før 44-årige Manu Sareen blev udnævnt til kirkeminister.

Opdatering: Ifølge Manu Sareens presseansvarlige, som Ekstra Bladet har været i kontakt med mandag, fik Manu Sareen aldrig gjort alvor af truslerne. Brevet med udmeldelses blanket blev nemlig aldrig sendt.

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK