Konservative får ny pressechef

UDSKIFTNING: Morten Scheelsbeck bliver ny pressechef hos Konservative, mens Simon Merrild Lyngsø fastansættes som afdelingschef. Den hidtidige presseansvarlige, Angela Brink, stopper efter kun tre måneder.

Placeholder image
Den nye pressechef Morten Scheelsbeck (tv.) og den nye afdelingschef Simon Merrild Lyngsø (th.) Foto: Pressefoto - Konservative

Der skiftes atter ud i den konservative pressetjeneste efter partiets optagelse i regeringen.

Den 33-årige Morten Scheelsbeck bliver ny pressechef med øjeblikkelig virkning. Han er uddannet journalist og har de sidste fire år arbejdet i den konservative pressetjeneste.

Morten Scheelsbeck er ud af en kernekonservativ familie, hvor faren, Kurt Scheelsbeck, sidder i byrådet i Høje Taastrup. Det samme gør søsteren Merete. Morten Scheelsbeck sidder selv i byrådet i Solrød.

Den nye pressechef er opmærksom på, at det kan kræve en særlig indsats at skabe opmærksomhed om et partis egne standpunkter, når partiet er indtrådt i en regering: 

”Derfor er det vigtigt at sikre konservativ synlighed i dagspressen, og vi skal selvfølgelig stadig arbejde på at markere os, selvom vi er gået i regering,” udtaler Scheelsbeck, der glæder sig til jobbet.

Morten Scheelsbeck har indtil nu mest været kendt i medierne, fordi han før valget i 2015 blev beskyldt for at forsøge at plante en negativ historie i Ekstra Bladet om den nu afdøde forfatter Mads Holger. Han var på det tidspunkt en kontroversiel konservativ folketingskandidat.

Scheelsbeck ønskede hverken dengang eller i dag at kommentere sagen, som han anser for lukket.

Afbrudt samarbejde
Den hidtidige presseansvarlige, Angela Brink, fik kun en lynvisit på Christiansborg og stopper efter kun tre måneder.

I meddelelsen fra partiet hedder det, at partiet og Angela Brink er blevet enige om at afslutte samarbejdet, efter Konservative er indtrådt i regering.

Selv siger Angela Brink:
”Jeg kan ikke se mig selv i den nye organisation, men jeg er blevet glad for partiet og beholder mit medlemskab. Jeg genoptager mit virke som blogger på Jyllands-Posten fra i morgen.”

Udover Morten Scheelsbeck fastansættes den kun 28-årige Simon Merrild Lyngsø som afdelingschef for Politik, Udvikling og Kommunikation, en stilling han har fungeret i siden september. Simon Merrild Lyngsø har arbejdet for Konservative siden 2014.

Med Morten Scheelsbeck får Konservative sin tredje pressechef/presseansvarlige på kun et halvt år. Udskiftningsbølgen startede, da veteranen Benny Damsgaard blev fjernet som pressechef i slutningen af maj.

 

Rettelse februar 2021: En sætning i artiklen er slettet, da den var upræcis og kunne misforstås.


Politik har aldrig været vigtigere
Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser