Ny måling: Thorning fører fortsat over Løkke

MENINGSMÅLING: Flere vælgere ser hellere, at Helle Thorning-Schmidt fortsætter som statsminister, frem for at Lars Løkke Rasmussen overtager nøglerne til Statsministeriet.

Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Cecilie Gormsen

Kun hver fjerde vælger foretrækker Lars Løkke Rasmussen som statsministerkandidat. Det viser en ny måling fra Norstat foretaget for Altinget, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt igen distancerer sin udfordrer.

I målingen svarer 34 procent, at de foretrækker Helle Thorning-Schmidt som statsminister, mens bare 26 procent peger på Lars Løkke Rasmussen. 21 procent mener, at det bør være en helt tredje kandidat, som sætter sig på statsministerposten, mens 18 procent svarer 'ved ikke'.

(artiklen fortsætter under grafikken)

Altingets politiske kommentator Erik Holstein peger på, at Løkke nu i flere måneder har ligget på samme lave niveau.

"Man må konstatere, at vurderingen af Løkke har låst sig fast på et uholdbart lavt niveau. At kun omkring hver fjerde vælger ønsker ham som statsminister, er slet ikke godt nok. Det kan måske bedres en smule, hvis han klarer sig godt i valgkampen, men bilagssagerne har givet hans personlige popularitet et knæk mange år frem," siger Erik Holstein.

DF-vælgere gider ikke Løkke
Han peger samtidig på, at det kan blive et alvorligt problem for Løkke, at kun 30 procent af de adspurgte, som stemte på Dansk Folkeparti ved det seneste valg, foretrækker Venstre-formanden som formand.

"Undertallene viser, at færre end hver tredje DF-vælger bakker op om Løkke. Det kan blive et alvorligt problem i valgkampen, hvor de direkte skal tage stilling til Løkke som statsministerkandidat. Men Løkke kan i det mindste trøste sig med, at DF-vælgerne bryder sig endnu mindre om Thorning," siger Erik Holstein og peger på, at kun hver tiende DF-vælger foretrækker S-formanden.

Kvinderne vil have Thorning
Den nye måling viser også, at Løkke og Thorning klarer sig lige godt hos mændene, hvor de begge får opbakning fra 31 procent. Til gengæld er Thorning langt mere populær blandt kvinderne, hvor 37 peger på S-formanden, mens bare 22 peger på Løkke. 

Ifølge Erik Holstein vil Socialdemokraterne på grund af Løkkes upopularitet forsøge at gøre valget til et præsidentvalg mellem de to statsministerkandidater:

"Thornings popularitet er ikke astronomisk, men dog så meget større end Løkkes, at de socialdemokratiske strateger vil slå hårdt på den personlige side af opgøret. Noa Redington og co. vil de næste uger gøre alt for at sælge folketingsvalget som et præsidentvalg," siger han.

Dokumentation

Meningsmålingen er foretaget på Norstats internetpanel for Altinget blandt 1001 svarpersoner fra et repræsentativt udsnit af befolkningen over 18 år. Data er vægtede efter Altingets seneste gennemsnit af meningsmålinger, så de også er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet i perioden 16.-20. april.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Erik Holstein

Politisk kommentator, journalist, Altinget
journalist (DJH 1990)

0:000:00