Ny måling: Thorning holder føringen

MÅLING: Flere vælgere foretrækker Thorning frem for Løkke som statsminister. Blandt DF-vælgerne får Venstre-formanden kun opbakning fra hver tredje. 

En uge inde i valgkampen fører statsminister Helle Thorning-Schmidt stadig komfortabelt over Lars Løkke Rasmussen, når det handler om, hvem vælgerne foretrækker som statsminister.

Det viser en ny måling fra Norstat foretaget for Altinget.

I målingen svarer 37 procent, at de foretrækker Helle Thorning-Schmidt som statsminister, mens bare 26 procent peger på Lars Løkke Rasmussen. 23 procent mener, at det bør være en helt tredje kandidat, som sætter sig på statsministerposten, og 14 procent svarer 'ved ikke'.

V har undervurderet situationen
Ifølge Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, tyder alt på, at Thorning har etableret en varig føring, som Løkke ikke har nogen chance for at hente i valgkampen.

"Der skal et rent mirakel til, hvis han skal indhente Thorning i valgkampen," siger Erik Holstein.  

Han peger på, at man i Venstre har haft et håb om, at Lars Løkke Rasmussen ville vise sig meget stærk i en valgkamp - ligesom han ifølge Erik Holstein var i 2011.

"Det kan godt være, at Løkke er god i en valgkamp, men han har mistet så mange vælgeres tillid, at stort set ligegyldigt, hvad han gør, kan han ikke opnå en status som i 2011. Og jeg tror, at man har undervurderet skadevirkningen på hans image i Venstre," siger Erik Holstein. 

DF vil ikke have Løkke
Den nye Norstat-måling viser også, at Dansk Folkepartis vælgere langt fra er begejstrede for Venstre-formanden som statsminister. Af de adspurgte, der ville stemme på Dansk Folkeparti, hvis der var valg i morgen, foretrækker kun 31 procent Løkke som statsminister.

Det overrasker ikke Erik Holstein, der peger på, at billedet nu har gjort sig gældende et stykke tid.

"I Dansk Folkeparti har man været bange for, om Løkkes personlige upopularitet kunne koste stemmer, ikke alene til Venstre, men også til Dansk Folkeparti. Og det understreger den her måling," siger Erik Holstein og fortsætter: 

"Den måde, som Løkke har opereret på i de pamper-agtige sager, han har haft, ligger langt fra DF-vælgerne og i øvrigt også langt fra den måde, som både Pia Kjærsgaard og Kristian Thulesen-Dahl optræder på. 

Der er dog en lille ting, Lars Løkke Rasmussen kan trøste sig med. DF-vælgerne holder nemlig endnu mindre af Thorning, og kun fem procent foretrækker, at S-formanden bliver siddende som statsminister. 

Forrige artikel Her taler politikerne grundlovsdag Her taler politikerne grundlovsdag Næste artikel Husker du: 100 begivenheder i valgperioden Husker du: 100 begivenheder i valgperioden