Ny overenskomst på vej

OK15: KL og Forhandlingsfællesskabet er ved at finpudse den nye overenskomstaftale for de 500.000 kommunalt ansatte. 

Kommunernes Landsforening (KL) er timer fra at underskrive en ny tre-årig overenskomstaftale for de kommunalt ansatte med Forhandlingsfællesskabet, der er en sammenslutning af 53 fagforeninger.

Det bekræfter Anders Bondo Christensen, chefforhandler for Forhandlingsfællesskabet og formand for Danmarks Lærerforening.

Parterne er lige nu ved at finpudse aftalen, og Anders Bondo Christensen håber, at de kan underskrive den klokken 9.00.

Derfor vil han på nuværende tidspunkt ikke gå i detaljer med, hvad aftalen mere konkret kommer til at indeholde.

"Aftalen indeholder nogle generelle lønstigninger, en reguleringsordning samt midler til organisationernes forhandlinger. Så det er det sædvanlige kludetæppe," siger han til Altinget. 

Tidligere på morgenen kunne finans.dk fortælle, at de kommunalt ansatte lønmodtagere kan se frem til en reallønsfremgang på 5,42 procent over de næste tre år.

Anders Bondo Christensen ønsker ikke at kommentere det, men understreger, at han samlet set er tilfreds med aftalen

“Vi gik efter at øge medlemmernes købekraft, og det kan jeg med meget stor sikkerhed sige, at det er lykkedes med denne aftale,” siger han.

Opdateret 09.15: Læs om den nye overenskomstsaftale her

Forrige artikel Det sker i dansk politik: En uge i terrorens tegn Det sker i dansk politik: En uge i terrorens tegn Næste artikel Bondo: Ny aftale løser ikke folkeskolens problemer Bondo: Ny aftale løser ikke folkeskolens problemer