Ny regeringsdannelse kostede 18 millioner

UDGIFT: Liberal Alliances og Konservatives indtræden i regeringen sidste år har betydet ekstraudgifter til blandt andet at oprette nye ministersekretariater.

Finansministeriet gik fra én til to ministre, mens Økonomi- og Indenrigsministeriet genopstod.

Det var et par af de ministerielle konsekvenser, da Konservative og Liberal Alliance i november 2016 indgik i et regeringssamarbejde med Venstre.

Nu er regningen gjort op for regeringsudvidelsen.

I et aktstykke sendt til Finansudvalget anmoder Finansministeriet således om at få overført 17,9 millioner kroner, der skal fordeles på tre berørte ministerier.

Betjening af flere ministre
Finansministeriet har haft udgifter på i alt 6,2 millioner kroner til at oprette et ministersekretariat, der kan understøtte Sophie Løhde (V) som ny minister for offentlig innovation.

Det har kostet 7,7 millioner kroner at genoprette Økonomi- og Indenrigsministeriet som et selvstændigt ministerium sidste år.

Ældre- og Sundhedsministeriet har nu ikke bare en sundhedsminister, men har også fået en ældreminister. Det har betydet, at ministersekretariatet er blevet opnormeret for at kunne bistå Thyra Frank (LA) i sin funktion som ældreminister. Den opgradering har kostet i alt fire millioner kroner. 

Af anmodningen fra Finansministeriet fremgår, at 14,4 af de knap 18 millioner kroner går til yderligere lønomkostninger, mens de resterende 3,5 millioner har dækket andre ordinære driftsomkostninger.

Desuden har Økonomi- og Indenrigsministeriet anmodet om 0,6 millioner ekstra fra 2017 og frem til blandt andet ansættelsen af en departementschef og oprettelsen af et ministersekretariat.

 

Forrige artikel Energikommissionen leverer sød musik til Lilleholt Energikommissionen leverer sød musik til Lilleholt Næste artikel EU’s øremærkede fædreorlov splitter rød blok EU’s øremærkede fædreorlov splitter rød blok
Live: Heunicke vil have alle Hovedstadens unge testet inden juleaften

Live: Heunicke vil have alle Hovedstadens unge testet inden juleaften

STORBYSMITTE: Nu intensiveres tiltagene for at bekæmpe coronasmitten i Hovedstadsområdet. Magnus Heunicke (S) vil præsentere de nye restriktioner sammen med en række myndigheder og lokale politikere, herunder Københavns nye Overborgmester, Lars Weiss (S). Se med klokken 16.00.