Nye ansigter: Kenneth Kristensen Berth

BOBLERE: Siden Kenneth Kristensen Berth meldte sig ind i Dansk Folkeparti, har udlændingepolitikken haft en stor plads i det politiske hjerte. Nu forsøger han at komme i Folketinget for første gang.

DF-kandidaten Kenneth Kristensen Berth peger på blandt andet på islamkritikeren Pim Fortuyn som sit politiske forbillede. 
DF-kandidaten Kenneth Kristensen Berth peger på blandt andet på islamkritikeren Pim Fortuyn som sit politiske forbillede. 
Cecilie Gormsen

En politisk nybegynder er 38-årige Kenneth Kristensen Berth ikke. Han sidder både i Vallensbæks kommunalbestyrelse, i hovedstadens regionsråd og arbejder på Christiansborg, og så har han været formand for Dansk Folkepartis Ungdom. Og nu forsøger han at få et sæde i Folketinget. 

Vi har stillet Kenneth Kristensen Berth fem spørgsmål om valgkampen, de politiske forbilleder og hans politiske engagement. 

Hvorfor blev du politisk aktiv?

"Det er efterhånden mange år siden. Jeg gjorde det af to årsager. Dels spørgsmålet om EU og folkeafstemningerne om Maastricht- og Edinburgh-traktaten, og dels spørgsmålet om udlændingepolitikken. Jeg meldte mig ind i 1996, hvor der var nogle lidt triste perspektiver for, hvordan vores samfund skulle udvikle sig."

Hvem er dit politiske forbillede?

"Jeg vil nævne to: Ronald Reagan og Pim Fortuyn. Reagans oprustning i kampen mod Sovjet var rigtigt set og modigt, og jeg sætter pris på politikere, som har modet. Pim Fortuyn var en af de første, der åbnede debatten om udlændingepolitik i Holland, og han gjorde det på en meget præcis måde ved at identificere islam som problemet. Og det endte han med i sidste ende at bøde for med sit liv."

Hvilken politisk modstander har du mest respekt for?

"Skal jeg nævne en, vil jeg sige Mattias Tesfaye (S). Jeg synes, han tager sin opgave på sig i forhold til at håndtere unge indvandrere og sige til dem, at de skal tage sig sammen, og at dette samfund i virkeligheden ligger åbent for dem. Det er et spørgsmål om, at de skal gribe muligheden. Det er nye toner fra Socialdemokraterne, så jeg vil pege på ham."

Hvad er den sjoveste oplevelse, du har haft under valgkampen?

"Det var, da min datter på et år fik øje på mine valgplakater i lysmasterne og begyndte at råbe 'far, far, far', fordi hun kunne se mig hænge deroppe. Det, syntes hun, var stærkt mærkværdigt. Det er den sjoveste oplevelse, jeg har haft i valgkampen."

Hvad kan du bidrage med?

"Først og fremmest med erfaring. Jeg har jo trods alt været medlem af Dansk Folkeparti siden 1996, siddet i hovedbestyrelsen i 14 år, været regionsrådmedlem, siddet i kommunalbestyrelsen og arbejdet på Christiansborg. Og så vil jeg sætte Vestegnen lidt mere på tapetet på Christiansborg. Der er mange politikere, som er valgt her, men som ikke bor eller kommer herfra, og derfor ikke kender så meget til området og vores problemer, som i virkeligheden er en konsekvens af den udlændingepolitik, som er blevet ført."

Kenneth Kristensen Berth stiller op i Københavns omegns storkreds.

Dokumentation

I valgkampen sætter Altinget fokus på nogle af de kandidater, der stiller op til valget 18. juni. Kenneth Kristensen Berth er den femte kandidat i rækken.

Læs de andre interviews her:

Peter Hummelgaard Thomsen (S)
Morten Dahlin (V)
Teis Volstrup (SF)
Mette Abildgaard (K)


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kenneth Kristensen Berth

Souschef og daglig leder af politisk afdeling, DF, byrådsmedlem (DF), Vallensbæk Kommune
cand.mag. i historie og samfundsfag (Københavns Uni. 2002)

0:000:00