Nye asyltal: Færre kommer til Danmark

DOKUMENTATION: Ikke siden april 2014 er der kommet så få asylansøgere til Danmark, som der gjorde i januar i år.

Antallet af asylansøgere er på det laveste siden april 2014.
Antallet af asylansøgere er på det laveste siden april 2014.Foto: Colourbox
Cecilie Gormsen

Antallet af asylansøgere, som kom til Danmark i januar, er på det laveste i mere end et halvt år. Det viser nye tal fra Udlændingestyrelsen. 

626 personer har søgt asyl i Danmark i årets første måned, og langt de fleste, nærmere bestemt 311 asylansøgere, kommer fra det borgerkrigsplagede Syrien. 

De største grupper efter syrerne er statsløse og somaliere, som tæller henholdsvis 65 og 35.

Januars asyltal viser et markant fald i antallet af asylansøgere, når man sammenligner med tallene fra i sommer. Her søgte flere end 2.000 personer både i august og september om asyl i Danmark, hvor særligt antallet af asylansøgere fra Eritrea steg voldsomt. Asylansøgerne fra Eritrea har de seneste måneder været diskuteret heftigt, men i januar i år har bare tre eritreanere søgt om asyl. 

Asylstramninger vedtaget
De nye asyltal kommer efter et efterår, hvor asylansøgere har fyldt meget i debatten. Som følge af den kraftige stigning i antallet af asylansøgere i sensommeren, foreslog regeringen en række stramninger, der blandt andet skal forhindre asylansøgere på midlertidigt ophold at søge om familiesammenføring det første år. 

Lovforslaget blev stemt igennem af SR-regeringen, Konservative, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og det meste af Venstre i starten af februar.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00