Prognose: Mette Thiesen står til at ryge ud af Folketinget

PÅ VIPPEN: Ifølge ny prognose ville Nye Borgerlige ikke genvinde sit mandat i Nordsjælland, hvis der var valg i dag. Holder det stik, må Mette Thiesen vinke farvel til Folketinget.

Mette Thiesens (NB) taburet i Folketinget ville vakle under hende, hvis der var valg i dag.

Nye Borgerlige står i øjeblikket ikke til at genvinde det ene mandat i Nordsjællands Storkreds, som Thiesen vandt ved sidste folketingsvalg.

Det viser en ny geografisk prognose for, hvordan partiernes mandater fordeler sig ved et valg nu, som professor og valgforsker Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget.

38-årige Mette Thiesen har været medlem af Nye Borgerlige siden juni 2017, hvor hun tog springet fra Konservative i Nordsjælland. Dermed fulgte hun samme sti som partiformanden Pernille Vermund, der også tidligere var K-kandidat i samme egn.

Det var også Mette Thiesen, der var ved Vermunds side, da hun i august samme år, foretog et besøg på Nørrebro, der resulterede i et debatindlæg i Berlingske, hvori hun erklærede bydelen for tabt.

Sidenhen indtog Mette Thiesen også en fremtrædende skikkelse i partiet, og da Pernille Vermund valgte at blive spidskandidat i Sydjyllands Storkreds til folketingsvalget, fik Mette Thiesen rollen som spidskandidat i Nordsjælland.

Her opnåede hun valg i juni 2019 med 4.354 personlige stemmer, hvilket gjorde hende til partiets næstmest populære kandidat målt på stemmetal. Hun blev kun overgået af Pernille Vermund.

Læs hele mandatprognosen på Altinget Christiansborg.

Forrige artikel Hvordan gik det første år for de nyvalgte i EU? ”Det er et vildt privilegie at kunne repræsentere en generation” Hvordan gik det første år for de nyvalgte i EU? ”Det er et vildt privilegie at kunne repræsentere en generation” Næste artikel Mette Bock vil være præst Mette Bock vil være præst