Nye Venstre-folk står på spring til Folketinget

PROGNOSE: Selv om Venstre står til at miste fem mandater ved næste valg, så har seks nye V-kandidater udsigt til at opnå valg til Folketinget, hvis der var valg nu. 

Der er lagt op til en del udskiftninger i Venstres 47 mand store folketingsgruppe ved næste valg. Trods tilbagegang for partiet, så står seks nye kandidater til at blive valgt med de nuværende målinger. 

Det viser Altingets gennemgang og vurdering af partiets kandidater, som er baseret på valgforsker professor Søren Risbjerg Thomsens geografiske prognose for september måned.

De mest prominente af de nye navne er den nuværende borgmester i Region Syddanmark Carl Holst og den tidligere EU-parlamentariker og studievært Morten Løkkegaard. 

Fra Nordjylland står den tidligere rådmand for teknik og miljø i Aalborg Mariann Nørgaard til at blive valgt i Folketinget sammen med det unge byrådsmedlem Anders Broholm fra Frederikshavn.   

To nye interessante kvinder
Dertil kommer to interessante kvinder, som er helt nye i politik. I Guldborgsund-kredsen på Lolland-Falster er den tidligere formand for forældreforeningen Skole og Forældre Benedikte Ask Skotte ny folketingskandidat som afløser for den tidligere fødevareminister Henrik Høegh. 

Der er store forventninger til hendes kandidatur, og hun forventes at opnå valg på linje med 37-årige Anne Katrine Melvig, der er ny folketingskandidat i Nyborg på Fyn. 

Anne Katrine Melvig arbejder som PA-konsulent, hun har senest været ansat som PR-chef i tobaksgiganten Phillip Morris og har en fortid på Christiansborg som assistent for daværende politisk ordfører Jens Rohde fra 2002 til 2005. Hun betragtes som favorit til det fjerde V-mandat på Fyn.

Samlet står Venstre til at miste fem mandater, hvis der var valg nu, og det kunne i princippet opvejes af, at fem af folketingsmedlemmerne ikke genopstiller. 

Ni MF'ere i farezonen 
Men når seks nye kandidater trænger sig på, betyder det selvsagt også, at seks af de nuværende folketingsmedlemmer er i fare for at miste pladsen på tinge. 

Altingets vurdering er, at i alt ni af de nuværende folketingsmedlemmer for Venstre er i overhængende fare for at trække en af nitterne, hvis der blev udskrevet valg nu. Der er hovedsageligt tale om nogle af de venstrefolk, der er blevet valgt på de yderste mandater, eller som er blevet indsuppleret efter sidste valg som afløser for Ulla Tørnæs og Lykke Friis, der har forladt Folketinget.  

Læs hele prognosen på Altinget : christiansborg her (kræver abonnement). 

Forrige artikel Regler for Slotsholmens blandingsmisbrug? Regler for Slotsholmens blandingsmisbrug? Næste artikel Tom Behnke genopstiller ikke Tom Behnke genopstiller ikke