Om  
Mads Brügger
Bjørn Høi Jensen
Henrik Juul

Nyt medie går i luften med Mads Brügger i spidsen og støtte fra erhvervslivet

Den tidligere programchef for Radio24syv Mads Brügger er medstifter af Mediehuset Friheden, der går i luften i juni måned. Mediet kommer ikke til at modtage statsstøtte, skal finansieres af abonnementssalg, og flere erhvervsprofiler er medstiftere af mediet.

”Det er ikke fordi, jeg er ekstremist og imod al statsstøtte, det er bare så voldsomt udbredt i Danmark. Alle medier er marineret i statsstøtte, og det er nærmest suspekt ikke at få statsstøtte. Det burde være omvendt", siger Mads Brügger, der er medstifter af Mediehuset Friheden.
”Det er ikke fordi, jeg er ekstremist og imod al statsstøtte, det er bare så voldsomt udbredt i Danmark. Alle medier er marineret i statsstøtte, og det er nærmest suspekt ikke at få statsstøtte. Det burde være omvendt", siger Mads Brügger, der er medstifter af Mediehuset Friheden.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Max Læbo Wulff

Mads Brügger skal være del af et nyt medie.

Det skriver Mads Brügger på Twitter.

Her har han delt et billede af en ”udgivererklæring” for det nye medie, der går under navnet Mediehuset Friheden. Mediet har allerede lanceret en hjemmeside, Frihedsbrevet.dk, hvor man kan skrive sig op mediets til nyhedsbrev. 

Mads Brügger har udtalt til MediaWatch, at Frihedsbrevet bliver et nyhedsmedie, der skal finansieres via abonnementssalg og forventes at gå i luften i juni.

Ifølge udgivererklæringen, der er underskrevet af seks medejere og -stiftere, er mediet stiftet med et ideal om, at ”en fri og uafhængig presse trives bedst uden statsstøtte. I alle kendte samfund har staten traditionelt været den største trussel mod en fri og uafhængig presse, og derfor er der noget unaturligt ved, at stort set alle danske medier modtager statsstøtte”.

Senere står der, at mediet er uafhængigt af ideologiske interesser, ”det er hverken rødt eller blåt. Det er frit”.

"Det allervigtigste for os er at sikre, at den journalistik, som bedrives af Mediehuset Friheden, i alle former og udgaver den end måtte udkomme i, er så fri og uafhængig som muligt”.

Udgivererklæringen blev ifølge billedet underskrevet den 22. april, og mediet er etableret under aktieselskabet Major A/S.

Støtte fra erhvervmænd
Coronakrisen har vist, at der er brug for et ikke-statsstøttet og uafhængigt medie, siger Mads Brügger til Mediawatch.

”Det er ikke fordi, jeg er ekstremist og imod al statsstøtte, det er bare så voldsomt udbredt i Danmark. Alle medier er marineret i statsstøtte, og det er nærmest suspekt ikke at få statsstøtte. Det burde være omvendt”.

Mads Brügger er journalist, forfatter og tidligere programchef for Radio24syv. Han har desuden instrueret flere dokumentarfilm, senest den prisvindende Cold Case Hammerskjold fra 2019. Til Mediawatch siger han, at selvom mediet ikke vil modtage statsstøtte, er finansieringen sikret, og at han "har en horisont, der rækker tre år ud i tiden".

De fem øvrige medejere af Mediehuset Friheden er kendte navne, der primært kommer fra erhvervslivet.

  • Peter Engel, der har været chef i DR Ung, producer i Zentropa og har som stifter af Wingman Media produceret flere af Mads Brüggers dokumentarfilm.
  • Bjørn Høi Jensen er ejer af Zeno og tidligere partner i kapitalfonden EQT. Han er er desuden medlem af Den Berlingske Fonds bestyrelsen, hvor han nu udtræder, som han sagt til Berlingske. Han har også været været bestyrelsesformand for Rockwool International og tænketanken CEPOS.
  • Henrik Juul, kreativ direktør og aktionær i reklamebureauet Wibroe Duckert & Partners-
  • Max Cantor er ifølge Mediawatch "senior associate" i investeringsselskabet Solix.
  • Denis Viet-Jacobsen tidligere bestyrelsesformand i OW Bunker og stifter af investeringsselskabet Solix.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mads Brügger

Direktør og ansv. chefredaktør, Frihedsbrevet, medstifter, Mediehuset Friheden, medejer, R8dio ApS
ba.mag. i film- og medievidenskab (Københavns Uni. 2001)

Bjørn Høi Jensen

Ejerleder, Zeno, formand for og hovedaktionær i Mediehuset Friheden
cand.polit. (Københavns Uni. 1985)

Henrik Juul

Kreativ direktør, Wibroe, Duckers og Partners, formand for Tønder Festivalen

0:000:00