Nyt udspil: Søren Pape vil have 150 ekstra lokalbetjente

POLITI: Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) vil have flere betjente i de lokale politikredse. Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti støtter op om udspillet, men efterlyser flere initiativer. 

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Freja Søgaard

Frem mod 2020 vil politiet blive tilført 150 betjente, som har særligt fokus på lokalområderne.

Det gjorde justitsminister Søren Pape Poulsen (K) klart på et pressemøde mandag. Her præsenterede ministeren i fællesskab med Midt- og Vestjyllands Politis politidirektør, Jens Kaasgaard, et nyt politiudspil. 

"Alt for meget er flyttet væk, og der bliver længere til alt det, man har brug for i dagligdagen," sagde Pape med henvisning til praktiserende læger, arbejdspladser og politi, som flere steder er flyttet væk fra de mindre lokalsamfund.

Han slog på pressemødet fast, at "vi alle må tage ansvar for, at der også i fremtiden skal være et boblende lokalliv i Danmark." 

"Vi skal mindske afstanden til den myndighed, som er garanten for tryghed i vores samfund. Derfor står jeg her i dag," tilføjede han.

Ud over flere lokalbetjente foreslår Pape også, at alle politikredse skal have en mobil station, og at der indføres borgerrådgivere i politiet. De skal sikre, at borgerne får den vejledning, de har brug for, når de ringer til politiet.  

Læs også

Socialdemokratiet savner nærpolitistationer
Ifølge Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, er de 150 ekstra betjente ingen nyhed, men noget, Socialdemokratiet allerede var med til at vedtage i forbindelse med sidste års finanslov og politiforlig.

Hun kalder det dog stadigvæk for "glimrende initiativer", selvom hun savner reel forebyggelse og konkrete nærpolitistationer.

"Det har en stor betydning, at der er en lokal politistation også i de mindre byer," siger Trine Bramsen og tilføjer, at det undrer hende, at Pape ikke har noget omkring forebyggelse med i udspillet som for eksempel indbrudssikring.

DF roser ny kurs
Der tegner sig et flertal for udspillet, da regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, også bakker op om forslaget.

"Der er udstukket en ny kurs i forhold til de sidste 10 år, og det er rigtig godt," siger DF's retsordfører, Peter Kofoed.

Ligesom Socialdemokratiet savner han også et forslag om genoprettelse af nærpolitistationer. Ligesom han heller ikke er helt tilfreds med antallet af betjente i udspillet. 

"De 150 lyder som et lille antal. Vi så gerne mange flere, men jeg går ud fra, at det er, fordi de først skal uddannes," siger han.

Læs alle de 14 initiativer her. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00