Nyt udvalg skal genoplive landets bymidter

Erhvervsministeren har nedsat et udvalg til at fordele 140 millioner kroner til udvikling af bymidter i små og mellemstore byer med det formål at fremme bylivet.

<div>Erhvervsministeren har afsat 140 millioner kroner til at genoplive bymidter i små og mellemstore byer, hvor butikkerne lukker.<br></div>
Erhvervsministeren har afsat 140 millioner kroner til at genoplive bymidter i små og mellemstore byer, hvor butikkerne lukker.
Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Bolette Høj

Erhvervsministeren har nedsat et udvalg til at fordele 140 millioner kroner til udvikling af bymidter i små og mellemstore byer landet over.

Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Med truende butiksdød som en udfordring, er hovedfokus at genoplive og sikre bæredygtige bymidter i områder, hvor butikkerne lukker ned.

{{toplink}}
Læs også

”Danmark må ikke knække over. Her spiller en bymidte med liv, butikker og lokalt fællesskab en afgørende rolle. Derfor tager vi nu fat på at få skabt mere udvikling i bymidterne i vores landdistrikter," siger erhvervsminister Morten Bødskov.

Udvalget, hvor John Wagner, tidligere direktør for De Samvirkende Købmænd, er formand, består af 15 medlemmer fra både kommunalbestyrelser og erhvervslivet. 

0:000:00