Ole Sohn skifter til Socialdemokraterne

PARTISKIFT: Tidligere erhvervs- og vækstminister Ole Sohn skifter nu til Socialdemokraterne. Det skriver han på sin Facebook-profil.
Tidligere erhvervs- og vækstminister Ole Sohn forlader SF og skifter til Socialdemokraterne.
Tidligere erhvervs- og vækstminister Ole Sohn forlader SF og skifter til Socialdemokraterne. Foto: Agnete Finnemann Scheel/Altinget.dk
Jesper Birch
Fakta

Ole Sohn
Født 12. september 1954
Medlem af Folketinget for SF siden 2007
Erhvervs- og vækstminister fra 3. oktober 2011 til 16. oktober 2012
Formand for Socialistisk Folkepartis folketingsgruppe 2005-2011.


Kilde: Ft.dk

Den tidligere erhvervs- og vækstminister Ole Sohn vender SF ryggen og skifter til Socialdemokraterne.

Det skriver Ole Sohn selv på sin Facebook-profil. Her skriver han blandt andet:

"Efter at have overvejet situationen er jeg kommet til den konklusion, at jeg ikke kan følge den nye kurs, som SF er slået ind på, hvorfor vores veje desværre må skilles."

Han fortsætter:

"I forlængelse af at jeg har tilkendegivet, at jeg fortsat vil følge regeringens linje, træder jeg ud af SF og ind hos Socialdemokraterne. Samtidigt har jeg søgt optagelse i den socialdemokratiske folketingsgruppe for derigennem at kunne bidrage til realisering af regeringsgrundlaget."

Dermed følger Ole Sohn i fodsporene på senest Astrid Krag, der også skiftede SF ud med Socialdemokraterne.

 

Dokumentation

På sin Facebook-profil skriver Ole Sohn om partiskiftet:

"Efter at have overvejet situationen er jeg kommet til den konklusion, at jeg ikke kan følge den nye kurs, som SF er slået ind på, hvorfor vores veje desværre må skilles. Jeg står fortsat bag regeringen og regeringsgrundlaget.

Det er vigtigt, at det er en centrum-venstre regering, der stiller sig i spidsen for at genskabe en sund økonomi i samfundet, der kan skabe grundlag for vækst, arbejdspladser og velfærd og derigennem øget tryghed for borgerne. Og regeringsgrundlaget er et godt fundament for den proces.

I forlængelse af at jeg har tilkendegivet, at jeg fortsat vil følge regeringens linje, træder jeg ud af SF og ind hos Socialdemokraterne. Samtidigt har jeg søgt optagelse i den socialdemokratiske folketingsgruppe, for derigennem at kunne bidrage til realisering af regeringsgrundlaget.

Det har været spændende at kunne bidrage til udviklingen af SF. Jeg ønsker SF, og de mange folk jeg kender i partiet, alt godt i tiden, der kommer."


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ole Sohn

Bestyrelsesformand, Dansk Producentansvar, Bestyrelsesmedlem, DanPilot, Adm. direktør, Sohn Consulting, forfatter, foredragsholder
HF (Gedved Seminarium. 1973), jord- og betonarbejder (1976)









0:000:00