Om Følg lovforslaget

Redaktionen

Med Følg lovforslaget giver Altinget overblik over de lovforslag og beslutningsforslag, som er på vej gennem Folketinget.

Baseret på åbne data fra Folketinget laver vi automatiske artikler på de vigtigste dele af forløbet: lovforslaget, behandlingerne, spørgsmål til ministeren med videre.

Vi præsenterer indholdet på en tidslinje, så man nemt og overskueligt kan navigere i processen. På tidslinjen placerer vi også de journalistiske artikler og debatindlæg fra Altinget, der er relevante for det enkelte forslag.

Det autogenererede indhold omfatter:

  • Selve forslaget, som det er fremsat i Folketinget af enten regeringen (lovforslag) eller enkelte medlemmer (beslutningsforslag).
  • Lovbehandlingerne, som er de tre gange, et forslag er til debat i folketingssalen, inden det kan vedtages.
  • Spørgsmål og svar, som bliver stillet skriftligt undervejs imellem de tre behandlinger. Det er sådan, folketingsmedlemmerne kan blive klogere på, hvad de enkelte dele af forslagene vil betyde.
  • Resultatet af afstemningen, der foregår i forbindelse med tredjebehandlingen. Her viser vi, hvordan de forskellige partier har stemt, og om forslaget er blevet vedtaget eller ej. Her viser vi også, hvordan forslagets endelige formulering lyder.

Vi gør vores bedste, for at indholdet ser pænt ud og er kategoriseret rigtigt, men hvis noget ser forkert ud, hører vi gerne fra dig på [email protected]. Vi arbejder konstant på at forbedre produktet.

Følg lovforslaget er blevet til med støtte fra Googles Digital News Initiative (DNI Fund).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00