Ordfører-rokade i Venstre: Comeback til Carl Holst

ROKADE: Efter regeringsrokaden har Venstre nu også rokeret på ordførerposterne i folketingsgruppen. Carl Holst rykker frem i gruppen, mens der ikke er nogen ordførerpost til Eva Kjer Hansen.

Tidligere forsvarsminister Carl Holst, der netop er vendt er tilbage fra sin orlov, rykker nu frem i Venstres folketingsgruppe. Siden han stoppede som minister, har han været kirkeordfører, men efter Venstres folketingsgruppe fredag har konstitueret sig, er han nu blevet udnævnt til social- og indenrigsordfører.

Konstitueringen sker, efter at den nu tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) er vendt tilbage til folketingsgruppen. Da hun trak sig i slutningen af februar, udløste det en mindre rokade. Daværende uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen blev ny miljø- og fødevareminister, mens Venstres europaparlamentsmedlem Ulla Tørnæs blev hevet hjem for at overtage uddannelsesministeriet.

Det betød, at EU-ordfører Morten Løkkegaard blev sendt til Bruxelles, og at Jakob Engel Schmidt gjorde comeback på tinge og overtog Løkkegaards plads i Folketinget, efter han røg ud ved folketingsvalget i sommer. 

Ny EU-ordfører
Fredagens konstituering betyder, at Venstres hidtidige social- og indenrigsordfører Jan E. Jørgensen bliver ny EU-ordfører. Og det glæder Venstres gruppeformand, Søren Gade:

”Jeg er meget tilfreds med dagens konstituering. EU-politikken fylder mere og mere, og behovet for europæiske løsninger er kun blevet større. Derfor er jeg glad og tryg ved, at Jan E. Jørgensen nu står i spidsen for et meget vigtigt område,” siger Søren Gade i en pressemeddelelse.

Som sagt overtager Carl Holst Jan E. Jørgensens ordførerskaber. Jakob Engel Schmidt, der, siden han blev vraget som folketingsmedlem i sommer, har været direktør for Niels Brocks erhvervsuddannelser, bliver ny uddannelses-, forsknings- og ligestillingsordfører.

Ingen ordførerpost til Kjer
Eva Kjer Hansen får ikke noget ordførerskab, men hun træder til gengæld ind i Europaudvalget, Finansudvalget, Sundhedsudvalget, Erhvervsudvalget, Kirkeudvalget, Kulturudvalget og Udvalget for Det Etiske Råd.

”Jeg glæder mig også til at få Carl Holst ind på posten som ny social- og indenrigsordfører, og jeg er sikker på, at Jakob Engel-Schmidt med stor succes vil tegne Venstres linje på uddannelses- og ligestillingsområdet,” siger Søren Gade og fortsætter:

”Med Eva Kjer Hansen som medlem af en række helt centrale udvalg, står vi nu med en styrket folketingsgruppe,” siger Søren Gade.

Forrige artikel Alternativet skifter integrationsordfører Alternativet skifter integrationsordfører Næste artikel Overblik: Her er den nye topartsaftale Overblik: Her er den nye topartsaftale