DF-ordfører går til genmæle efter skolesager: "Det er en grov anklage, at det skulle handle om at promovere mig selv"

Alex Ahrendtsen mener sagtens, man kan skærpe sanktionerne for elever, der mobber eller krænker andre elever, uden at komme på kant med lovgivningen.

Alex Ahrendtsen mener, hans engagement i skolesagerne bunder i, at han selv blev mobbet i folkeskolen.
Alex Ahrendtsen mener, hans engagement i skolesagerne bunder i, at han selv blev mobbet i folkeskolen.Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Dansk Folkeparti vil give skoleledere øgede beføjelser til at bortvise elever uden at skulle garantere den bortviste elev undervisning på andre skoler, ifølge et udspil fra partiet.

Det vækker kritik fra Skolelederformand Claus Hjortdal.

Han siger i et interview med Altinget, at politikernes udtalelser i skolesagerne fra Borup og Agedrup har båret præg af ekstreme udtalelser og uvidenhed om Grundloven.

Jeg er optaget af hensynet til elever, forældre, lærere og skolen som helhed. Det skyldes, at jeg selv blev voldsomt mobbet i flere år i folkeskolen

Alex Ahrendtsen (DF)
Folkeskoleordfører

Alex Ahrendtsen, er jeres forslag på kant med Grundloven?

"Claus Hjortdal er ikke jurist. Vi har netop bedt ministeren om en afklaring i forhold til, hvad man må og ikke må. Men jeg ved i hvert fald, at man godt må bortvise en elev til et andet tilbud. Vores pointe er, at det ikke skal være skolens ansvar. Skolens ansvar er at sørge for ro og orden, og hvis der er nogle meget voldelige elever, så skal de væk."

I skriver i jeres udspil, at forældrene selv skal have ansvaret for undervisningen, hvis eleven bortvises. Hvad med de forældre, som ikke selv kan løfte det ansvar?

"Vi skriver faktisk også, at de sociale myndigheder skal inddrages. Så kan de komme med et tilbud om en specialskole eller en institution. Tilbage står spørgsmålet om, hvorvidt skolelederen må bortvise, uden der står et andet tilbud klar. Det er noget, juristerne må afklare."

{{toplink}}
Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

0:000:00