Altingets guide til Kulturnatten for den politiske nørd

Kulturnatten vender tilbage, og du kan i år tage på rundtur i Folketinget, komme tæt på i de danske ministerier og slukke tørsten til en europæisk ølsmagning. Læs her, hvilke politiske arrangementer aftenen og natten byder på. 

Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Mads Mose Vikkelsø

Efter sidste års corona-aflysning er Kulturnatten fredag tilbage, som vi kender den. 

Til de politisk interesserede er der en række arrangementer, du kan bruge din aften på. Blandt andet kan du gå på opdagelse i Folketinget, sidde i en kampvogn i Forsvarsministeriet og opleve de historiske bygninger i Finansministeriet.

Her er en liste over de væsentligste:

Oplev magtens centrum
Besøg Christiansborg og oplev Folketingssalen, Vandrehallen og udvalgslokalerne indefra, og tag en snak med Folketingets partier. 

Kommunalvalg og rådhuspandekager
Købehavns Rådhus åbner dørene til en aften med både kommunalvalg, Tour de France i 2022 og vaccination. Du kan møde politikere, der stiller op til det kommende valg, gå med dem rundt, og hør om de lokaler, hvor beslutningerne bliver truffet. Du kan også smage de berømte Rådhuspandekager og lytte til musik.

Europæisk ølsmagning og EU-quiz med præmier
Hver hele time inviterer Europabevægelsen til ølsmagning og EU-quiz. Kom ind i maskinrummet hos Danmarks største medlemsorganisation for pro-europæere i Europabevægelsens sekretariatet.

Kulturministeriet fylder 60 år
60 år er der gået siden statsminister Viggo Kampmann (S) oprettede Kulturministeriet – eller Ministeriet for Kulturelle Anliggende som det blev kaldt – og gjorde socialdemokraten Julius Bomholt til landets første kulturminister. Kulturministeriet inviterer derfor til fødselsdag og en fejring af seks årtiers kulturpolitisk historie.

Klimaministeriet helt tæt på og globalt 
Kom og hør medarbejdere fra Klimaministeriet og tilhørende institutioner fortælle om alt fra feltarbejde på Grønlands indlandsis, grønne mineraler og lagring af CO2 i undergrunden til historien om jagten på en forsvunden skat og Danmarks internationale klimapartnerskaber. Arrangementet består af både programsatte og løbende aktiviteter.

Sæt dig i en kampvogn med Forsvarsministeriet 
Forsvarsministeriet byder velkommen både indenfor og udenfor Holmens Kanal 9. Du har mulighed for at møde soldater og se deres udstyr, og du kan blandt andet sidde i en kampvogn, prøve Søværnets skibssimulator, møde Siriuspatruljen og se Rullemarie i aktion. 

0:000:00