Overblik: Så mange rammes af kontanthjælpsloftet i din kommune

OVERBLIK: 1. oktober vil over 33.000 personer bliver trukket i deres ydelser som konsekvens af kontanthjælpsloftet. Se her, hvor mange der rammes i din kommune.

33.127 personer. Så mange vil i næste uge blive ramt af regeringens kontanthjælpsloft.

Det står klart, efter at Beskæftigelsesministeriet netop har offentliggjort de første tal for, hvor mange borgere i hver enkelt kommune der bliver ramt af de reducerede ydelser.

Det er den første opgørelse, der viser, præcis hvor mange borgere som vil modtage en mindre ydelse som konsekvens af kontanthjælpsloftet.

Beskæftigelsesministeriet har tidligere skønnet, at cirka 27.800 fuldtidspersoner ville blive berørt af kontanthjælpsloftet i 2016.

De nye tal ændrer dog ikke ved skønnet, mener beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V).

"Det er nogenlunde som forventet," siger han til Ritzau og begrunder forskellen med det regnetekniske begreb, at "fuldtidspersoner" ikke direkte kan sammenlignes med det antal danskere, der bliver ramt.


Klik på det interaktive kort for at se, hvor mange kontanthjælpsmodtagere der bliver ramt af kontanthjælpsloftet i din kommune (Kilde: KMD).

København rammes hårdest
Kontanthjælpsloftet, der træder i kraft 1. oktober, er et loft over den økonomiske støtte til kontanthjælpsmodtagere – i form af boligydelse og særlige ydelser. Regeringens argument for loftet er, at der skal være en mærkbar gevinst ved at tage et job, og at flere skal kunne forsørge sig selv.

De nye tal viser, at det især er borgere i København, der står til at få reduceret deres ydelser. Næsten hver femte af dem, der rammes, bor i København.

Sidste uge afholdt organisationen Bekæmp Fattigdom en såkaldt sørgemarch gennem København for at sætte fokus på de mange borgere, der står til at miste en del af deres ydelse.

Beskæftigelsesministeriet understreger, at det er en foreløbig reduktion, de 33.000 personer får foretaget af deres ydelser. Det endelige antal personer, der i sidste ende vil opleve, at ydelserne bliver reduceret, vil ministeriet først kende i medio november.

Forrige artikel Mette Frederiksens tricky hilsen til DF Mette Frederiksens tricky hilsen til DF Næste artikel Socialdemokratiet laver lille navneændring Socialdemokratiet laver lille navneændring