Pædagoger oplever sultne børn og pressede familier på grund af økonomisk krise

Økonomien presser familier, og pædagoger og institutioner oplever, at flere børn bliver meldt ud. BUPL opfordrer til, at man åbner for fripladser til de mest pressede familier.

Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

En tredjedel af pædagoger i danske institutioner og SFO'er oplever en stigning i antallet af økonomisk pressede familier.

Det viser en rundspørge lavet af BUPL.

Pædagogerne oplever børn med ensformige og for små madpakker, for dårligt vintertøj og børn, der "hamstrer" småkager med hjem i en tro om, at det kan hjælpe.

Rundspørgen viser også, at pædagogerne oplever flere og flere familier, der melder deres børn ud af institutioner og SFO'er, fordi budgetterne ikke rækker til det.

Det går ifølge besvarelserne ud over de udmeldte børns trivsel, da de kommer til at lide af socialt afsavn.

Noget af det allervigtigste er, at børn kan være en del af et fællesskab, føle sig inkluderet og have gode venner. Det mister de en chance for, hvis de eksempelvis bliver meldt ud af SFO’en.

Elisa Rimpler
Formand, BUPL

"Det er uacceptabelt. Danmark er et af verdens rigeste lande. Vi skal ikke have små børn, der er bekymrede for om de kan være mætte. Som ikke kan være en del af fællesskabet, og som er bekymrede for, om deres forældre kan klare sig," siger Elisa Rimpler, formand for BUPL.

Hun fortsætter:

"Som samfund skal vi hjælpe de familier, så børn kan have en god, ubekymret barndom. Det er uacceptabelt at spænde en betonklods om benene på de her børn fra starten af deres liv."

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00