Om  
Rasmus Paludan

Paludan stiller op til Sveriges rigsdagsvalg

Racismedømte Rasmus Paludan har meldt sit kandidatur til det svenske rigsdagsvalg for Stram Kurs. Han har den sidste måned været anledning til sammenstød mellem politi og demonstranter, der har resulteret i sårede betjente og brug af varselsskud.

Rasmus Paludan stiller op til valget i Sverige.
Rasmus Paludan stiller op til valget i Sverige.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Mathilde Brieghel

Politiker og advokat Rasmus Paludan er rykket til Sverige, hvor han stiller op til valget i efteråret.

Det oplyser den svenske valgmyndighed til Aftonbladet i følge TV 2.

I Danmark stiftede han det højreorienterede parti Stram Kurs og gjorde sig bemærket ved sine antiislamistiske demonstrationer. Hverken han eller andre fra partiet fik en plads i Folketinget ved valget i 2019. Nu stiller han i stedet op for Stram Kurs i Sverige.

Rasmus Paludans kampagnetur i Sydsverige har den sidste måned skabt voldelige sammenstød mellem politi og civilbefolkning. Danmarks radio skriver, at optøjerne har resulteret i varselsskud, sårede betjente og en privatperson, der fik en sten i hovedet. Omkring 200 mennesker mødte op i byen Örebro for at demonstrere mod ham.

Paludan er i Danmark dømt for racisme og har nu både i Danmark og Sverige skabt furore i forbindelse med sine demonstrationer, hvor han brænder koraner af.

Stram Kurs fik ved det danske folketingsvalg 1,8 procent af stemmerne og var således under spærregrænsen på to procent. I Sverige skal et parti få mindst fire procent af stemmerne for at opnå en plads i Rigsdagen.

Det svenske rigsdagsvalg finder sted søndag 11. september 2022.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Paludan

Stifter, Stram Kurs, advokat
cand.jur. (Københavns Uni. 2008)

0:000:00