Om  
Ole Spiermann
Tuk Bagger

Pape gennedsætter Tibetkommissionen

Justitsministeriet har i dag formelt gennedsat den såkaldte Tibetkommission, der skal undersøge de forhold, der blev undersøgt af den oprindelige Tibetkommission.

Nikolai Evereth Hansen

Justitsminister Søren Pape Poulsen(K) gennedsætter den tidligere Tibetkommission.

Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.  

Undersøgelseskommissionen er formelt gennedssat, efter Søren Pape Poulsen tidligere i år meddelte, at Tibetkommissionen skulle sættes tilbage på sagen om fredelige demonstrationer, som blev forhindret ved et statsbesøg i København. 

Tuk Bagger landsdommer i Østre Landsret bliver formand for kommissionen, der får samme sammensætning som den tidligere Tibetkommission.

Udover Tuk Bagger kommer undersøgelseskommissionen til at bestå af advokat ved Bruun & Hjejle Ole Spiermann og professor ved Aarhus Universitet Michael Hansen Jensen. 

Desuden er advokat Jakob Lund Poulsen udpeget som udspørger for kommissionen. 

Tibetkommissionen har til opgave at gennemføre supplerende undersøgelse af de forhold, der blev undersøgt af den oprindelige Tibetkommission. Det sker med henblik på at vurdere, om der er grundlag for at ændre i konklusionerne i Tibetkommissionens tidligere beretning. 

Derudover skal kommissionen forsøge at redegøre for politiets håndtering af demonstrationer i forbindelse med officielle kinesiske besøg i Danmark i perioden fra 1995 til tidspunktet for kommissionens nedsættelse. 

Genåbningen af kommissionen sker i forbindelse med de afsløringer, der kom frem tidligere i år om fund af arkiver med slettede mails, som kommissionen ikke har haft adgang til. 

Justitsministeriet oplyser i pressemeddelelsen, at kommissionen vil blive tildelt den IT-mæssige sagkundskab, der kræves for at sikre, at de myndigheder, der undersøges, afleverer alt materiale af relevans for undersøgelsen. 

Justitsministeriet forventer, at kommissionen kan afgive beretning om resultatet om senest to år. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ole Spiermann

Advokat (H), partner og formand, Bruun & Hjejle
cand.jur. (København Uni. 1998 ), ph.d. (Cambridge Uni. 2000)

Tuk Bagger

Landsdommer, Østre Landsret
cand.jur. (Københavns Uni. 1984)

0:000:00