Pape i Paludan-samråd: Politiet laver beredskabsplaner for at sikre sikkerheden ved valget

SIKKERHED: Politiet arbejder lige nu på at lave beredskabsplaner, der skal sikre sikkerheden ved det kommende Folketingsvalg, hvor partiet Stram Kurs stiller op. Sådan lød det torsdag fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

Politiet er i fuld gang med at lave beredskabsplaner, der skal sørge for sikkerheden ved det kommende Folketingsvalg, hvor det indvandrerkritiske parti Stram Kurs er på valgkortet.

Det lod justitsminister Søren Pape Poulsen (K) forstå, da han torsdag var i samråd om sikringen af ytringsfrihed ved demonstrationer.

"Jeg kan garantere, at politiet er i fuld gang med at lave forskellige beredskabsplaner for, hvordan man sikrer det kommende folketingsvalg," sagde ministeren og tilføjede:

"Jeg tror, alle kan regne ud, at det bliver lidt af et setup fra politiets side. Men det er vigtigt, at vi sikrer, at hver enkelt parti og kandidat kan føre sin valgkamp."

Alvorlig trussel mod Paludan
På torsdagens samråd forklarede Søren Pape Poulsen, at der lige nu er en alvorlig sikkerhedstrussel mod Stram Kurs’ partileder, Rasmus Paludan.

Truslen kommer – ifølge ministeren – fra militante islamister og personer med tilknytning til det danske bandemiljø.

Denne trussel samt risikoen for ikke at kunne opretholde den offentlige fred har ved flere lejligheder fået politiet til at forbyde Stram Kurs at demonstrere, forklarede Pape.

"Der kan være situationer, hvor man har et trusselsbillede, der gør, at vi af hensyn til den demonstrerende og det omgivende samfund er nødt til at gøre noget. De gange, man har gjort det, har der været en grund til det," sagde ministeren.

DF: Vi skal kunne møde danskerne 
Samrådet var indkaldt af Dansk Folkeparti. 

Spørgsmålet om sikkerheden ved det kommende valg blev stillet af partiets leder, Kristian Thulesen Dahl. 

"Her handler det ikke om at anmelde demonstrationer. Det handler bare om at være ude på gader og stræder og møde danskerne og diskutere politik,” sagde Thulesen Dahl og tilføjede:

"Der kan det ikke nytte noget, at det er nogle forhærdede voldsmænd og måske formørkede islamistiske kræfter, der skal definere, hvornår vi kan det, og hvornår vi ikke kan det."

Du kan se hele samrådet her. 

Forrige artikel Radikale: Partier bag seniorpension kan ikke indgå forlig om differentieret pension i næste valgperiode Radikale: Partier bag seniorpension kan ikke indgå forlig om differentieret pension i næste valgperiode Næste artikel Enighed om ny pensionsaftale: Se, hvem der kan få tidligere tilbagetrækning Enighed om ny pensionsaftale: Se, hvem der kan få tidligere tilbagetrækning