Parlamentet#17: Fiskeroprør i London, mens EU’s topledere tackler Trump, Putin og skat på it-giganter

PODCAST: Risikerer Brexit at gå i fisk, og hvad synes briterne om EU’s måde at forhandle på? Kan Lars Løkke Rasmussen og de andre EU-ledere finde svar på nye trusler fra øst og vest under disse dages topmøde i Bruxelles? Hør om det og meget andet i denne uges udsendelse.

Skal EU smække en særlig skat på it-giganter som Google, Apple og Facebook – og hvordan undgår man for resten, at sidstnævnte sociale medie lader sig misbruge af russiske internettrolde?

Arbejder den slags trolde egentlig for Ruslands netop genvalgte præsident, og har Vladimir Putin også haft folk til at gennemføre et mordforsøg med nervegift i Storbritannien?

Og hvad skal Europa gøre ved Donald Trumps trusler om handelskrig?

Det er bare nogle af de dramatiske emner, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), Angela Merkel, Emmanuel Macron og de andre europæiske ledere bakser med under disse dages EU-topmøde i Bruxelles.

Bliv klogere på det hele – og hør om Unionens tøvende fransk-tyske motor – i den nye udgave af Parlamentet, Altingets podcast om Europa.

EU-redaktør Rikke Albrechtsen fortæller også om, hvorfor de britiske fiskere er så sure over et nyt gennembrud i Brexit-forhandlingerne, at de smider døde fisk efter Westminster.

Og så har vi haft besøg i studiet af den konservative britiske politiker Dan Dalton, som er en af de ledende figurer i regeringspartiets delegation i Europa-Parlamentet.

Thomas Lauritzen spørger Dalton, hvad der er galt med forhandlingerne set med britiske øjne. Tory-politikeren svarer blandt andet, at der stadig er for mange i Bruxelles, der drømmer om at kunne presse Storbritannien til ikke at forlade EU for alvor.

”Men Brexit er altså kun et år væk nu – så det kommer til at ske,” siger Dan Dalton, som afviser kritik om britisk uklarhed i forhandlingerne om det fremtidige forhold til EU.

Hør hele samtalen om misforståelserne, om frihandelsaftalen, om Nordirland og om fiskerne i Nordsøen i denne uges udgave af podcasten.

Klik her og abonner på Parlamentet i iTunes | Find os på Soundcloud her | Stichter her

Forrige artikel Lyt til Mikkel Vedbys analyse af konflikten mellem Vesten og Rusland Lyt til Mikkel Vedbys analyse af konflikten mellem Vesten og Rusland Næste artikel Lyt til artiklen om, at Folketinget har tidoblet sin opsparingskonto, mens andre må spænde ind Lyt til artiklen om, at Folketinget har tidoblet sin opsparingskonto, mens andre må spænde ind