Paula Larrain: Nå, det var bare fire danske drenge?

KLUMME: Historien om de fire drenge, der overfalder en femte dreng med en benzinbombe, bliver ikke stor, fordi ingen politikere kan drage nytte af den. Så fylder den kun det, en sådan historie måske skal.

Denne gang var det journalister, der undrede sig først. Nyhedschefen på Radio24syv spurgte med rette på Facebook, hvorfor historien om de fire 16-årige, der angriber en jævnaldrende med en benzinbombe ikke blev dækket mere massivt?

Spørgsmålet bliver relevant på grund af drengenes etnicitet. Det er bestemt ikke hverdagskost, at nogen  – hverken unge eller gamle – prøver at brænde et andet menneske af. Så naturligvis bliver det til en nyhedshistorie. Men det er langt inde i aviserne og ned ad netsiderne, uden klokker (som det hed før introduktionen af 'breaking news') – og uden politikere, der står i kø for at kommentere.

Og det sidste er nok værd at bemærke. Denne historie er ikke noget, man kan drage værdipolitisk fordel af, og derfor er de sædvanlige værdikrigere helt tavse.

Mon ikke det er denne tavshed, der runger ude i medielandskabet? For man kan vel huske, hvordan Inger Støjberg afbrød sin ministerdag for at tage ud til Nørrebro og skælde ud på nogle tilfældige unge, der kom for at se hele hendes menageri af medfølgende kameraer og mikrofoner.

Nogen havde råbt Jihad eller lignende inde i et dansk værtshus. Og så måtte ministeren tage affære. En god historie at profilere sin indvandrerstramme politik på. For hvad skal det hele dog ikke ende med i det multikulturelle kaos?

Så vidt vides, er der endnu ingen ministre på vej til Østjylland. Hvorfor skulle de? Myndighederne har styr på det. Grundlovsforhøret foregår bag lukkede døre, og skolen, som de unge gik på, har bedt om, at man tager hensyn til alle de involverede. Inklusive gerningsmændene.

På sociale medier kan man også se journalister fra det ellers allestedsnærværende NEWS mane til besindighed, da det, indtil videre, er sparsomt med oplysninger i sagen.

Jeg holder med den besindige. Når jeg sætter mig i den brændte, sårede drengs sted, eller i hans forældres sted, gør det ondt i maven. Men jeg er lettet over ikke at skulle forholde mig til alle de vredesudbrud en historie af den type normalt afstedkommer – altså hvis etniciteten havde været omvendt.

Havde det været fire etniske afghanere, der havde kastet en brandbombe på en etnisk dansker, havde der været klokker og breaking overalt. Måske havde selv statsministeren sagt noget og sendt en offentlig tanke til den sårede. Ordet 'terror' var med garanti blevet brugt.

Hvorfor denne forskel? Ja, det kan vi tænke lidt over. Mine tanker går til den svenske statistiker Hans Rosling, der døde i går. Ham statistikeren, der fortalte, at vi medier er fulde af løgn, fordi vi slet ikke fortæller, hvor godt det går i verden. Folk sulter mindre og slår hinanden ihjel i meget lavere grad.

Og det gælder også for kriminaliteten. Overalt i den vestlige verden, USA, Storbritannien og Danmark som eksempler, er kriminaliteten dalende. Det er langt sikrere at gå på gaden i dag, end det var i for eksempel 1970'erne og 1980'erne. Og det på trods af indvandring og multikulturel sameksistens.

Kriminalitetsraten er omvendt proportional med nyhedsmediernes dækning af samme. Stoffet sælger godt, hvorfor det nærmest også er umuligt at få udgivet en bog, medmindre det er en hårdkogt krimi.

Vi ved gennem undersøgelser og erfaring, at kriminalitet hænger sammen med sociale vilkår. I Danmark fylder mennesker af anden etnisk herkomst meget i kriminalstatistikkerne, og de fylder også op i den laveste sociale klasse, der hvor man ikke har så meget at tabe. Alligevel bliver problemerne omtalt som kulturelle eller religiøse nærmest per instinkt, altså hvis gerningsmanden ikke er en hvid dansker.

Kan det her eksempel få os til at tænke over hvorfor? Om ikke andet håber jeg, at alle nyhedshunde er ekstra kritiske over for de politikere, der straks er på pletten, når en tragedie sker. Kig på vedkommendes interesse og spørg som minimum kritisk ind til den. Eller prøv noget nyt: Lad helt være med at hoppe på deres vogn.

......

Paula Larrain er uddannet journalist og er bl.a. tidligere jourhavende på Berlingskes udlandsredaktion, diplomatisk korrespondent med sikkerhedspolitik og Baltikum som speciale og senere nyhedsvært på TV-Avisen. Hun er i dag selvstændig medierådgiver, medietræner, moderator, foredragsholder og klummeskribent. Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

Forrige artikel Larrain: Om lidt er vi alle muslimer – NOT! Larrain: Om lidt er vi alle muslimer – NOT! Næste artikel Lisbeth Knudsen: Kidnapning af begrebet falske nyheder Lisbeth Knudsen: Kidnapning af begrebet falske nyheder
 • Anmeld

  M.S. Carstens · Realist

  Gud ske lov for det:

  "Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger."

 • Anmeld

  Simon C.

  RE: M.S. Carstens

  Så vidt jeg kan læse der ikke noget hun skriver som er forkert. Det er ikke holdning at der er stor forskel på dækningen, det er fakta som meget nemt kan underbygges. Men jeg ved selvfølgelig godt at populisterne lever in lidt anden verden og har en dybtliggende frygt for al den farlige faktuelle information.

 • Anmeld

  Christian X

  Sagen er faktisk omtale i de fleste medier...

  Hvor er du, hver gang en dansk pige bliver voldtaget eller en dansk dreng bliver overfaldet?

  Læs kriminalstatistikken, så ved man hvorfor. Du kunne ikke bestille andet.

  Før eller siden generer det hatecrime den anden vej.
  Det skal Politikken, Trads, Zenia og andre frelste nok skrive om...

  Vi har i 30 år haft en ensidig vinkling - som Sverige. Det var på tide, at regeringsbærende partier også tør sige sandheden, som den er dokumenteret i kriminalstatistikken.

 • Anmeld

  Flemming Nakinge Nielsen · Skærsliber

  Tak for den Paula Larrain

  En fantastisk godt set og helt saglig artikel.

 • Anmeld

  Mogens Winther

  "Noget for noget"...

  I Tyskland har man et sundt "noget for noget" princip - måske var det også en ide herhjemme ? Ja, undskyld, jeg spørger bare : http://www.dr.dk/nyheder/udland/tysk-delstat-hvis-du-taesker-en-asylansoeger-faar-ofret-opholdstilladelse

  /mw

 • Anmeld

  Per Klüver

  Fin Klumme

  En meget fin klumme. Jeg er helt enig med dig i, at den afdæmpede og balancerede nyhedsformidling i denne sag egentlig er den fornuftige. Men også at forskellen i reaktioner er påfaldende. Såp vidt jeg har set er det kun Suzanne Bjerrehus, der på mystisk vis har drejet det sådan, at det er 'de fremmedes' skyld alligevel.

 • Anmeld

  Preben

  Besindighed???

  Klummeskriveren maner til besindighed. Så lyder hun klog. Alligevel hopper hun bevidst i fedtefadet, hvor hun konkludererpå hypotetiske begivenheder. Man kan ikke kalde det Fake News, men alligevel konkluderer hun på hypoteser, og ikke på reelle begivenheder. Det er en meget tynd argumentationsform.

  Hvorfor gør hun det så. Er der ved at opstå en ny form for "reality babes", der bruger hypotetiske begivenheder til at få opmærksomhed?

 • Anmeld

  Tommy J. Johnsen · Spl. og forfatter

  JEG er enig med Paula Larrin, selvfølgelig er den for hendes egen regning.

  Tak atter engang Paula Larrin for en klog og velskrevet artikel som jeg er helt enig i m.h.t. indholdet dvs. både det faktuelle og det holdningsmæssige.

  Godt at få sine fordomme sat i spil og frem på lystavlen. så man kan lære at skelne mellem gode og dårlige fordomme, for mig at se er det noget af det artiklen gør så tak for det.

 • Anmeld

  Eva Nielsen

  Tak Paula

  for at skrive/beskrive, hvad andre ikke tør.

 • Anmeld

  Jørn Stjerneklar

  Hans Rosling og sandheden

  "Ham statistikeren, der fortalte, at vi medier er fulde af løgn, fordi vi slet ikke fortæller, hvor godt det går i verden."
  Som jo så er en sandhed med modifikationer Paula.
  Og det har jeg så skrevet en blog om, som er faktuel hele vejen igennem. Jeg har så uendelig svært ved at forstå I alle synes, han var så vidunderlig korrekt?
  http://www.maydaypress.dk/hans-rosling-manipulativ-mester/

 • Anmeld

  Kaj jen

  Endnu et naivt fjols griber pennen og går med halv vind

  Den såkaldte dreng er langt større en de andre drenge og har chikaneret årgangen siden han startede i skolen for 3 år siden. Han skulle være smidt ud for længst, hvis skolen havde lidt nosser.

  Ingen grund til at trække det politisk korrekte offerkort

 • Anmeld

  J Vesterhav

  Flot analyse

  Tak for denne budrag

 • Anmeld

  M.S. Carstens · Realist

  Enfoldigheden længe leve,

  med Journalistisk Venstreparti på barrikaderne for deres økonomiske fremtid!

  Men her er lige et par andre links til sagen/fakes, som ikke bare er "udtryk for skribentens egne holdninger", men dybt underbygget af muligheder for faktatjek:

  http://newspeek.info/fake-news/
  (om mainstreammedierne og de højere politiske kredse "nye" dille)

  http://denkorteavis.dk/2017/ny-en-flodbolge-af-stotte-til-politibetjenten-som-fortalte-hvad-han-vidste-om-kriminalitet-begaet-af-indvandrere/
  (En svensk politimand har fået nok af Journalistisk Venstreparti og tager selv bladet fra munden)

  http://www.uriasposten.net/archives/80599#comments
  (1. udtalelser, tanker og meninger fra Larrians modpol, til sagen om de fire anklagede fra RY, for alvorlig, og ganske udansk, personlig voldsforbrydelse)

  http://www.uriasposten.net/archives/80643#comments
  (2. udtalelser, tanker og meninger fra Larrians modpol, til sagen om de fire anklagede fra RY, for alvorlig, og ganske udansk, personlig voldsforbrydelse)

  Som Larrain selv skriver, så aner INGEN til nu noget, men straks vil Larrain promoverer sig selv og Journalistisk Venstreparti på en (sikkert godt betalt krumme) der skal udskamme politiske modstandere, som hun ikke engang selv kan give direkte links til.

  Journalistisk Venstreparti forsøger stadig, at hive lønnen hjem, på at stikke folk blår i øjnene.

 • Anmeld

  M.S. Carstens · Realist

  Ps.

  Jeg kan desværre ikke henvise til links fra MSM, da de fleste af disse brillierer ved, at censurerer faktalinks i deres kommentarspor, og slet ikke ville bringe dem selv i artiklerne.

 • Anmeld

  Jon Anders · Hr

  Nogen havde vist sagt Jihad.... nej

  http://www.bt.dk/politik/inger-stoejberg-paa-vaertshus-paa-noerrebro-i-skal-vaere-glade-for-det-ikke-er-en-

  nogen havde truet igennem måneder, smidt kunder ud af værtshus, og truet med Shariah-adfærd.... plat sammenligning og totalt uden sammenhæng

 • Anmeld

  Jon Anders · Hr

  JonANders

  ... og så er der naturligvis den lille detalje at politi og skoleledelse udtaler at det ikke synes som om etnicitet er baggrunden for hændelsen... og dermed ligger der så ikke en værdi-diskussion, hvis de ellers har ret.
  Men det er naturligvis også irrelevant, eller ?

  Kan man forestille sig at Fru. Larrain mangler noget medie-opmærksomhed, her på sine selvstændige dage ?

 • Anmeld

  Maerin K

  Hvad hvis offeret havde været kvinde eller en homoseksuel?

  Kære Paula Lorrain

  Billige points

  Så ærgerligt at nogen trækker racisme-kortet i sådan en sag

 • Anmeld

  Morten Anker Christensen · Bonde

  Fascisme på fremmarch!

  Ved at tælle antal indlæg her og dele op i "kulturradikale " og deres modstandere kan det nemt ses om det er den ene eller anden fløj der har overtaget og forsøger at intimidere modparten. Tages "bevisernes " antal med kan det også let ses at trenden fortsætter. M.S.Carstens fører, igen, mangfoldige links i felten for at understrege pointen om at vort land trues af horder af muslimer og mere eller mindre underbyggede opgørelser af disse horders meritter.
  Billedet er helt klart: antallet af debattører som mener at vi bevarer vores land ved at fastholde vores anstændighed i tale og handling er i markant undertal og disse er stærkt på vej til at tabe - ganske som det ses i mange andre lande og jo særligt i usa.
  Til skabs-fascisterne kan man kun sige: I er ikke alene og folket følger jer som det har gjort siden Glistrup opfandt Pia Kjersgaard. Spring dog ud og ødelæg det land og samfund som I siger I vil beskytte så det kan overstås!
  Det borgerlige moralske flertal har nu rådet over samfundsdagsordenen i mange år fodret med påtaget indignation over hvor skævt det går, netop for at skjule at det er de borgerlige værdier og normer som har rådet og ført til de skævheder som samfundet lider under. I den sammenhæng er socialdemokraterne og de radikale også borgerlige.
  Skiftet kom i lys lue under Anders Fogh hvor også medierne med ganske få undtagelser, skiftede til rent borgerlige holdninger, referencer og meningsdannere. DR har vel holdt bastionen længst men også her er ensidig dækning nu mere reglen end undtagelsen.
  Desværre er der ikke en reel venstrefløj i Danmark så der kan ikke komme en god kamp ud af det men til gengæld er det så meget hurtigere at nå til den endelige løsning og udrensning.
  Det kan fastslås at muslimerne ikke behøver at indføre sharia i Danmark - det har fascismen allerede gjort - ikke i Allahs navn men i satans.
  Der mangler bare at I ikke kun patruljerer på nettet men også går på gaderne!
  Vold og intimidering er allerede accepteret af jer som rigtige svar på trusler I ikke selv har oplevet og som heller ikke er på vej fra andre end jeres egne kommende villige medløbere.
  Heldigvis er det usandsynligt at de fire drenge fra Ry er sådanne medløbere!
  Netop ungdommen må Danmark sætte sin lid til og håbe den ikke bliver forpestet af had og ødelagt af "de voksnes " løgne...

 • Anmeld

  Birte Sørensen

  Grimt overfald

  Paula Larrain generaliserer bl a over en hel by og et helt land. Vi i Ry er dybt berørte over det skete, og taler meget om det.

 • Anmeld

  Jens Peter Madsen

  Tak for mange relevante spørgsmål Paula

  Ærgerligt at skidtspanden skal vendes hver gang nogen stille relevante spørgsmål og giver plads til undren.

 • Anmeld

  Preben von Skjoeth · Redaktør

  Distanceblænderen Paula Larrain

  Paula Larrain har alle dage været en politisk distanceblænder, og hun viser, desværre lidt for tydeligt, hvor hun står politisk. Det ville ikke være Paula Larrain, hvis ikke hun - endnu en gang - havde sendt en beskidt sviner af sted mod Inger Støjberg. En kvinde, som har betydeligt mere "røv i bukserne", end Paula nogensinde får.

  Det letkøbte angreb på Inger Støjberg, svækker i den grad klummen, også selv om jeg et stykke af vejen, er enig. Men du indikerer også, at vi rundt om i medierne, normalt gør for meget ud af "de fremmede", som ikke kan, eller ikke vil, opføre sig på en fornuftig måde.

  Paula Larrain burde forlade sit glashus og begive sig ud i virkelighedens verden, og selv selvsyn opleve, hvordan - rigtigt mange - "fremmede" ikke vil indordne sig. Men det vil den forkælede Paula ikke, for det er meget lettere at skyde med populistiske spredhagl.

  Den er i hvert fald for langt ude, bare fordi Paula Larrain helt klart ikke kan lide Inger Støjberg, at påstå, at Inger Støjberg kun går efter at score flest mulige points - og stemmer. At Paula er rød, er OK, men hun overhaler både Enhedslisten og SF med sine hadefulde beskyldninger.

 • Anmeld

  Morten I

  Flyt til Sverige !

  Paula Larrain, du farer ud med antagelser om alt muligt, du tilfører ikke noget nyt, bare en stor svada af falsk skyts mod en højrefløj som ingen andel har i denne tåbelige handling udført af 4 drenge.

 • Anmeld

  Jørgen Lehnemann Prenslev

  Fantastisk godt set

  "En fantastisk godt set og helt saglig artikel."
  Også mine ord.

 • Anmeld

  Karen J. Klint · MF

  De fire drenges mordforsøg

  Vi var altså nogle der prompte tog afstand, og netop gjorde opmærksom på den lave mediedækning.

 • Anmeld

  Jens Christy

  Anstændigheden findes endnu

  Tak til Paula Larrain for at holde fast i lidt almindelig anstændighed. Det vil klæde alle blandt pressen og politikerne at følge eksemplet. Det er aldrig for sent at lære.

 • Anmeld

  Kent Jakobsen

  Søgt vås...

  Når nu det viser sig at den manglende håndtering og berøringsangst overfor drengens etnicitet, er central i konfliktens tilspidsning. Fremtræder denne artikel som det den er ...et regressivt kulturrelativistisk våseværk. Suk hvor er dét trættene

 • Anmeld

  John Kaffka

  Paula Larrain mener at medierne skulle gå amok, er der gået Søren Pape i sagen.

  Drager Paula Larrain fordel af denne sag, efter min mening JA hun vil vel bare sige til os dansker, jeg er her og vil gerne i folketinget, fint med mig
  Paula ved ikke at når hun peger med en finger på de andre så peger der 3 af hendes finger på hende selv.
  KLUMME: Historien om de fire drenge, der overfalder en femte dreng med en benzinbombe, bliver ikke stor, fordi ingen politikere kan drage nytte af den. Så fylder den kun det, en sådan historie måske skal.
  Paula Larrain tal med Søren Pape i tilhøre samme parti, brug dine kontakter få Søren Pape til at lovgive om hvordan medier i din verden skal behandle en sag hvor du vil have mere fordømmelse.
  Hvor unge drenge ikke kan leve op til normen i Danmark, eller som den var for 25 år siden, på tros af massiv indvandring bliver danskerne mindre kriminelle og en del indvandre er bare kriminelle, se bare hvor mange der er i fængsel

 • Anmeld

  Louise

  "Var han da brun?"

  Jeg fortalte min søn på 9 år, at fire drenge havde sat ild til en femte, sagde han: Åh. Var de fire drenge da hvide? Og ham, de satte ild til, var han brun?
  Ja!! Hvordan kunne du vide det?
  "Det var bare et gæt. Der er jo så mange racister."
  Tankevækkende, ikke? Måske må sådan en historie faktisk gerne fylde lidt så?

 • Anmeld

  Mogens Hansen · Skeptiker

  Selvgode Paula.

  Synes nu ellers at værdikrigerne er i fuld sving her.

 • Anmeld

  simon stig-gylling

  Vigtig analyse

  Tak for kommentaren Paula. Det er et vigtig synspunkt at få frem.

 • Anmeld

  Karin

  Hvad er had....hvad kan det føre til ?

  Den omtalte sag, fortæller mig hvordan had kan udvikle sig til mord, kan man retfærdiggøre, man må slå ihjel pga. noget vi ikke kan lide. Hvem er det der skaber et så stort had i vores børn, så det føre til mord. .....ordene taler sit eget sprog når en forældre, stå frem dagen efter det skete og mens ofret er i kritisk tilstand, og udtaler sig beskidt om ofret , angre ikke engang sin egen søns handlinger .... det fortæller mig, om had.

 • Anmeld

  Adam

  Et hvidt liv er åbenbart mere værd end et mørkt liv

  Det er virkelig skræmmende at tænke på at en afghansk dreng der nær var blevet brændt levende til døde får så lidt opmærksomhed for politikerne hvorimod at Inger Støjberg MED DET SAMME gik ud og skrev facebook status, kommenterede i medierne, skælte tilfældige unge ud på gaden osv. Fordi hun i biffen blev mobbet af nogen anden etniske danskere.

  Og jeg tænker bare hvor er det bare klamt og ulækkert at det her ikke skaber et ramaskrig!

 • Anmeld

  Kirsten Kjellerup

  Helt enig, Paula Larrain

  Hvis fire afghanske drenge havde forsøgt at myrde en dansk dreng med brændende benzin, ville det have ryddet samtlige forsider, Martin Henriksen og Inger Støjberg villte have ført sig frem i medierne igen-igen med deres syge racisme, og terroristkortet ville være spillet over hele linjen.

  Jeg har kun en lille indvending: Hans Rosling var ikke statistiker, han var læge og professor i global sundhed. Det undrer slet ikke, at racisterne forsøger at sværte ham til.

 • Anmeld

  Mogens Winther

  Inger Støjberg til handling, tak ..

  Netop, at sætte ild til et andet menneske afslører i den grad ”mangel på respekt for vore danske værdier”. Må vi straks bede fru Støjberg om at vise sig, og tildele offeret øjeblikkeligt asyl, akkurat som man har fundet det nødvendigt at gøre det i Tyskland : http://www.dr.dk/nyheder/udland/tysk-delstat-hvis-du-taesker-en-asylansoeger-faar-ofret-opholdstilladelse

  /mw
 • Anmeld

  hans preben pedersen

  EN SYGELIG DANSK POLITISK KULTUR !!!!!

  DER ER KUN EN VEJ TILBAGE TIL DEN ÆGTE DANSKHED !!!!! ALTERNATIVET !!!! Venligst hp.

 • Anmeld

  Else Marie Andersen

  Klogt skrevet

  Du har en super vigtig pointe, som du skriver: "Denne historie er ikke noget, man kan drage værdipolitisk fordel af, og derfor er de sædvanlige værdikrigere helt tavse".

  Meget tankevækkende!

 • Anmeld

  Tommy J. Johnsen · Spl. og forfatter

  Stik lige fingren i jorden og TÆNK EFTER INDEN DER HANDLES.

  Jeg kan godt forstå at familien og andre i Ry er kede af det, jeg vil hævde, at det er vi mange andre i Danmark der også er og som spørger sig selv og hinanden om" HVAD MUND FREMTIDEN BRINGER for mennesker (ISÆR BØRN OG UNGE) i vores land og verden?.

  Paula Larrain artikel er et godt eks. sammenholdt med de forskellige indlæg til stoppe op og tænke sig godt og grundigt om og især passe på at følelserne ikke bliver til vrede, skyld, skam, straf og DET DER ER VÆRRE.

  Jeg mener især at Morten Anker Christensen Bonde, har skrevet et meget vigtigt indlæg under overskriften "Fascismen under fremmarch", den er være at hæfte sig ved og tænke grundigt over, fordi den kan sætte vores fordomme og forforståelse i spil og måske lære os noget nyt om os selv og andre det kræver og mod at gøre det og som Søren Kirkegård sagde - at turde miste fodfæstet for en stund.

  Min påstand er:
  Danmark er et splittet land og hvad kan vi gøre for at samle vores land, hvad mener DU konkret?.
  Hvad skal Danmarks rolle i forhold til resten af verden, hvad mener DU konkret?.

 • Anmeld

  Peter Sig Kristensen

  Tak

  Bare tak, Paula Larrain

 • Anmeld

  Poul Fogh

  DF har taget afstand

  Og jo, gud er det da forfærdeligt. Det er ikke så tit at historierne har den vinkel og retning (i pressen i hvert fald). Men efter alle BREAKING NEWS overskrifterne kommer der da nok en række nuancer, og hvis man havde en smule pli ventede man med mudderkastningen og forargelsen over noget bestemt indtil der var lidt mere at forholde sig til.

 • Anmeld

  Søs · N

  Hey...

  Hey, nu er det jo ikke politikerens skyld, at 4 drenge ikke tænker normalt, og ved at man ikke antænder andre mennesker, men brandvæsker...
  Den må da falde tilbage på de 4 drenge, de er jo ikke raske!!!
  Og der må være konsekvenser for deres opførsel!!

 • Anmeld

  Mogens Winther

  Svar til Poul Fogh . "DF har taget afstand"

  Hvor har DF konkret taget afstand fra denne udanske ildspåsættelse ?

  Søger man efter "df ildspåsættelse" får man intet om hændelsen i Ry, men derimod flere df udtalelser om at afbrændte asylcentre i Sverige skulle være en "forståelig" konsekvens af den førte politik..

  /mw

 • Anmeld

  Tanja x

  Til søs

  Politikerne og medierne bære en stor del af ansvaret.
  Den måde man fremstiller folk med anden etnisk herkomst end dansk og specielt de unge drenge, fører præcis til sådanne handlinger.
  Kan kun stærkt anbefale at folk sætter sig ned og ser Netflix dokumentaren "Den 13 forfatningsændring", og samtidig tænker over hvor det er vi er på vej hen her hjemme i Danmark!

 • Anmeld

  Britta Hansen · Pens. viceskattechef/skatterevisor.

  kriminalitet i 70erne og 80erne!!!!!!

  Det er faktuelt forkert at skrive, at der var mere kriminalitet i 70erne og 80erne end i dag, samt at det i dag er mere sikkert at færdes på gaderne. Jeg kan tydeligt huske 70erne og 80erne og den kriminalitet og utryghed, der er i dag i Danmark kan ikke på nogen måde sammenlignes med de fredelige tilstande vi havde i 70erne og 80erne. Og det er jeg sikker på, at alle borgere som var voksne dengang vil skrive under på. Så hvor de statistikker, der viser noget andet, kommer fra, og hvordan de er gjort op, ved jeg ikke. Men sandt er det i hvert fald ikke. Og i øvrigt hører Paula Larrain helt tydeligt til journalistisk venstreparti, "de gode", så hun er meget gennemskuelig i sin argumentation. Jeg kan godt undvære hende på Altinget.

 • Anmeld

  Tommy J. Johnsen · Spl. og Forfatter

  De gode gamle dage de skyldige, sikkehed, sandhed og eksklussion.

  Åhhhhh nu igen om de gamle gode dage og venstre partier, og atter igen og igen, det er pressens og politikernes skyld og så er der dem tilhøre journalistisk venstreparti "De gode" og blar blar og det er sandheden - nå, er det det?

 • Anmeld

  Søren Hansen

  Der røg så DET politiske korrekte narrativ...

  Nu har de politisk korrekte i årevis ventet og ventet på en "hate-crime", der rent faktisk var begået af "hvide mod sorte" (de politisk korrekte går, modsat vi andre, enormt meget op i hudfarver). Mediedækningen af denne ulykkelige sag adskilte sig derfor ved, at pressen fra starten understregede, at der var tale om etnisk danske "gerningsmænd". Normalt står der jo "en gruppe unge", og så kan enhver tænke sit... (med god dækning fra Danmarks Statistik).

  Ja, de selvgode havde ventet længe. Så hvor er det næsten synd for dem, at narrativet nu allerede krakellerer:

  “Århus Stiftstidende har været i kontakt med en længere række af voksne, hvis børn er elever på Mølleskolen. Og billedet, der tegnes, er det samme: Den 16-årige dreng, der mandag blev overfaldet, har gennem flere år terroriseret både elever på alle klassetrin samt lærere på Mølleskolen. Der er ingen af Stiftstidendes kilder, der vil stå frem med navn, men de vil gerne fortælle.

  – Det har været almindelig kendt, at når Ali flippede ud, så handlede det for de andre børn bare om at komme væk, lyder en af beskrivelserne.

  Andre kilder fortæller om mange tilfælde af slag, spark og endda kvælertag. Og om lærere, der har virket bange for og ikke har kunnet styre den 16-årige, hvis opførsel har fået klassekammerater til at blive væk fra skolen i perioder. Og om piger, der er blevet chikaneret på grund af deres køn.

  Der bliver også fortalt om klasseværelser, der er blevet raseret, og om computere brugt som kasteskyts.”

  Kilde: Århus Stiftstidende

 • Anmeld

  Mogens Winther

  svar til Søren Hansen

  Jaså, men nu er dette ikke et spørgsmål om hvem der er politisk korrekt eller ej.

  Uanset hvilken historie Søren disker op med, så er det altså IKKE i overensstemmelse med vore højt besungne ”danske værdier” at sætte ild til folk.

  Har man en elev af den af Søren beskrevne type, så er det vel op til skolen og myndighederne at tage affære.

  Men skolelederen udtalte alligevel – ”Vi havde ikke kendskab til, at der forelå så alvorlig en konflikt, der kunne ende så voldsomt. Havde vi vidst noget, så havde vi også taget affære, siger Alma Schack Andersen til Ekstra Bladet.”

  Og videre : "Vi har den dybeste medfølelse med alle implicerede. Særligt ofret, men også de 4 drenge, deres søskende og forældre".

  http://ekstrabladet.dk/112/skole-rystet-over-drenges-angreb-med-molotov-cocktail-elevs-tilstand-kritisk/6524362

  /mw

 • Anmeld

  Søren Hansen

  Til Winther

  Hvor har jeg lige skrevet (eller bare insinueret), at det skulle være i orden at sætte ild til folk? Jeg understreger tværtimod, at dette er en "ulykkelig sag". Tragisk sågar, helt indlysende. MEN altså med flere ofre, end Paula og Journalistisk Venstreparti nok havde håbet!

  Til fatalt fat-svage: Sæt IKKE ild til voldelige afghanere. Sæt dem hellere på flyet til Afghanistan.

 • Anmeld

  Søren Hansen

  Til Winther igen

  Og den historie jeg "disker op med" (underforstået: "det lyder som endnu en ubekvem sandhed, der kunne undergrave min naive selvforståelse") kan læses lige her:

  http://stiften.dk/skanderborg/Beskyldningerne-fyger-i-benzinbombe-sagen-fra-Ry/artikel/436180

 • Anmeld

  Jonas · Manager

  Mediernes dækning

  Jeg mener simpelthen ikke, at påstanden om at medierne ikke har dækket sagen er direkte ukorrekt! Hvis du kigger rundt på diverse medier her til aften (nogle dage efter den tragiske og helt forkastelige episode) dækker medierne stadig historien. Ekstra bladet har den stort opslået på forsiden. Jeg mener at denne holding er et udtryk for politisk korrekt populisme, som har et sort/Hvidt menneskesyn, og som bare ligger sig i slipstrømmen af alle andre politisk korrekte og "oppe i tiden" udtalelser, og derfor bliver helt uinteressante. Find dog på noget bedre.

 • Anmeld

  M.S. Carstens · Realist

  Er der forskel:

  http://www.b.dk/nationalt/politi-angrebet-med-sten-og-molotov-cocktails-i-vollsmose
  ?

  Hvilken?

  Og hvorfor drager Larrain ikke dette aspekt med ind i hendes klumme, hvis hun virkelig vil andet end Venstrejournalistisk selvpromotion med hendes klumme?

  Og hvorfor svarer/kommenterer hun ikke selv?

 • Anmeld

  hans preben pedersen

  NAZISME ER FORBUDT I TYSKLAND ! HVORFOR IKKE I DANMARK ?

  DANMARKS RADIO PLEJER AT INVITERE SØREN ESPERSEN 0G ARTSFELLER NÅR TERROREN HAR MODSAT FORTEGN !!!!!!
  HVIS EU BRYDER SAMMEN SÅ HAR DR ET STORT ANSVAR !!!!
  DER ER MANGE FORÆLDRE DER LADER SIG PÅVIRKE AF DE SORTE PARTIER DESVÆRE !!!!!!! " MIN MOR ER FREMMEDHADER " Venligst hp.

 • Anmeld

  Søren Hansen

  Hans Preben

  Tryk på din Caps Lock knap og tag dine piller.

 • Anmeld

  Søren Hansen

  Så endnu et selvmål...

  Hvor må det føles tomt for Paula (som for Trads, Stampe og hele Journalistisk Venstreparti), når man endelig tror, man har fundet en vindersag - og så er det bare igen-igen muslimen, der er skurken. Både DR, TV2 og Radio 24Syv havde købt den, og så blev den lige afsløret. Da bare øv med øv på! Kom igen. Eller nej, ved nærmere eftertanke: Søg ned i jeres indforståede huller, hvor de politisk korrekte løgne ikke forurener andre end jer selv.

 • Anmeld

  Poul Fogh

  Svar til Mogens Winther.

  I Radioavisen, torsdag morgen kl 8. Og nej, jeg stemmer ikke DF.

  Det er i øvrigt mærkeligt at bede integrationsministeren om at tage affære, da det her vel er en sag for Justitsministeriet.

 • Anmeld

  Helle Jensen · neurokirurg

  Flot skrevet

  så flot skrevet og jeg giver dig helt re det var forsidestof hvis etnisiteten var modsat

 • Anmeld

  Mogens Winther

  Højrefløjens hellige krig....

  Jøsses, man skulle næsten tro der var udbrudt hellig krig på den danske højrefløj.

  Hvis jeg så må give denne fortælling, der sikkert passer fod i hose med jeres evige narrativ om alle disse fuldskæggede, ikke-integrerede ”krumsabelsvingende alibabaer” der for tiden hjemsøger stakkels lille Danmark :

  http://nyheder.tv2.dk/samfund/2017-01-25-16-aarig-pige-kaemper-for-familiens-asylsag-saadan-har-hun-det-i-dag

  Alle de danskere, som stadigvæk tør ”misbruge deres ytringsfrihed”, kunne passende skrive under på https://www.skrivunder.net/lad_rokhsar_blive

  /mw

 • Anmeld

  Ole Pedersen · Folkepensionist

  Politikere undgår minefelter

  Politikerne ved lige så lidt som vi andre, og det vil sige at 4 drenge overfaldt en 5. dreng med en Molotov cocktail, hvilket uanset årsag er ganske forfærdeligt og utilgiveligt.

  Derudover må det være klart, at lærerstaben og ledelsen på skolen har svigtet i en sådan grad, at de bør fyrer hver og en. Og det ønsker ingen politiker at sige højt og derved få hele lærerstanden på halsen. Derfor holder de lav profil - indtil videre da .....

 • Anmeld

  Tommy J. Johnsen · Spl. og Forfatter

  Hvem er de skyldige, de god og de onde? -"hvad gør vi så nu lille du" (Kim l.)

  Jeg har aldrig før set så mange indlæg her i Altinget.

  Når jeg læser det hele igennem så må jeg sige at, der er mange bud på hvad vi skal gøre.

  Som så ofte før står vi i et dilemma (mange forslag og forhold).

  Kan vi mund blive en i hvad vi skal gøre?

  Det er har vores fordomme kommer rigtigt i spil (Gardamer)

 • Anmeld

  Jens Lysdal · Musiker, sanger

  Spot on Paula

  Populisme og racisme går ofte hånd i hånd - fordi det altid virker så godt.

 • Anmeld

  TommyJ. Johnsen · Spl. og Forfatter

  Et åben brev til musikkeren og sangeren Jens Lysdal.

  Kære Jans og andre interessere.
  Da jeg havde læst din kommentar "Om spot on Paula" tænkte jeg- endelig er der en kunstner, der er kommet på banen.
  Du har sikkert læst det hele igennem? hvis ikke, så er tiden inde til at gøre det, for måske er der her en udfordring til dig om at lave et stykke musik, med tekst og sang til at belyse det dilemma vi står i, her under, hvor vi vil hen som mennesker og medmennesker i denne moderne verden.

  Jeg mener at musik og tekst er de vigtigste sprog vi har fordi af vores 5 sanser, er hørelsen den vigtigste vi har, dette er vigtigt at tænke over vel vidende at alle vore alle sanser udgør en helhed.

  Spørg bare Peter Bastian - "Ind i musikken"

  Hermed en venlig og kærlig opfordring fra Tommy J. Johnsen.

  PS: Giv dig bare tid til eftertanke.

 • Anmeld

  M.S. Carstens · Realist

  Musik og sang er snart en forbudt glæde,

  men som jeg satte et par ord på sidste år,:

  https://www.180grader.dk/Politik/mit-bidrag-til-1-maj-skal-lyde

  så er der da bidrag til tanker og fælles sang.

 • Anmeld

  Tommy J. Johnsen · Spl. og forfatter.

  Hvad kan kunsten bidrage med, vedrøende vores liv og fremtiden?

  Tak for svaret - hvad siger du og i andre og ikke mindst., hvad siger du Jens ?????? Er du med eller hvad? giv dig bare tid til at tænke efter,
  Bedste hilsner
  Tommy

 • Anmeld

  Ricardo Lemus

  Endelig bliver det sagt højt!

  Godt gået Paula. Gode spørgsmål hvis svar viser ens tankegang... Sager som disse viser samfundets menneskelig dekadence medmindre vi som ansvarlige mennesker påvirker samfundets retning i mere human retning og forsøger at lære af historien i stedet for at gentage den.

 • Anmeld

  M.S. Carstens · Realist

  HELT og aldeles udenfor det skete i RY,

  sender jeg her lige et par tanker:
  Det er ret mærkeligt, at vi opdrager vore børn til, at yde deres bedste i et demokratisk samfund, med omsorg for dem som måske ikke helt kan yde det samme og tilmed har tilskønnet dem til at bidrage stort i lande og kulturer langt fra vor regulerede og balancerede verden, både som køb af børnenes julekalender og de voksne der sidste lørdag sad og spenderede sin godhed, med vinderchance in spe
  – at de (børnene) så skal møde disse hjælpede børn herhjemme i deres skole, efter at disse fremmede børn, iflg. KOranens bud, beder 5 gange daglig og møder frem i Moskeeen hver fredag, for at messe med på Koranens vers, der i langt overvejende grad går ud på, at maje os/vore børn ned, udskamme dem, halshugge dem, brænde dem,…..
  Burde det ikke være ALDELES forbudt, at børn i Danmark indoktrineres i Koranens voldsopfordrende vers?
  Hvordan skal vore børn kunne modstå en sådan voldsopfordrende opdragelse, hvis hele den pædagogiske del af deres opvækst, er underlagt konfliktsky, venstresnoede, skattebetalte personager, fra vuggestue til universitet?
  Og hvordan skal et muslimsk opdraget barn kunne begå sig i selvsamme, når det er indoktrineret i, at alle disse er vantro og skal, i pligt til Koranens lov, behandles som det yderste afskum, med alle helvedes givne muligheder, i pligt, til følge?
  De´t har vore politikere os til gode at forklare og kan de ikke det, så må de være at regne for landsforæddere, der (for egen vindings skyld?) har billiget vore kommende endeligt, at slå sig ned i/invadere vort land, på skattebetalerens regning, liv og risiko.
  Det må være vore politikere, der skal SPARKES til ansvar og radikal handling, for danskernes ret til, at kunne begå sig i egen kultur!

 • Anmeld

  Tommy J. Johnsen · Spl. og Forfatter

  Århus som Europas Kulrur Hovedstad 2017

  Jeg sad i gå og så TV: jeg så- lyttede og oplevede til en udsendelse om åbningen af ÅRHUS som Kultur Hovedstad 2017, der var mange tankevækkende taler med begrundelser om hvorfor Århus var blevet valgt f. eks, om kulturens betydning ikke bare for Århus men også for hele region Midtjylland, for hele Danmark - Europa og hele verden.
  Der var kunstner mørke som hvide i alle aldre og klædedragter og jeg så et publikum som jo er en meget vigtig aktør fordi de klapper de rigtige steder. Århus var nok ikke blevet valg til kulturhovedstad hvis byen havde valgt at lave grænser blar blar....... Hallo hallo Realist og i andre!!!!!Tankevækkende syntes jeg også det er, at en sag fra RY, som er Paula larrin har beskrevet her i Altinge kan udvikle sig på den måde tænke - tænke.......
  DRONNINGEN SLUTTEDE SIN TALE MED "KOM SÅ ÅRHUS"

 • Anmeld

  M.S. Carstens · Realist

  I en kronik på Politiken Vest,

  melder "Bedsteforældre for Asyl " sig med:

  "http://jyllands-posten.dk/debat/kronik/ECE9372231/kan-vi-ikke-goere-det-bedre-statsminister/

  Jeg henviser, her, til både kronik og kommentarspor, og spørger:
  HVEM vil forsvare en sådan efterladenskab til sine børn/børnebørn?
  Har man ikke set nok af den fejlslagne politik i Sverige, lige på den anden siden af broen?

  E´r det virkelig allerede kommet så vidt i Danmark, at børn/teenagere selv må gribe til våben, for at kunne begå sig i det land, som forældre og bedsteforældre egentlig skulle forsvare, frem for at give køb på?

  Med denne kommentar vil jeg KUN e´t:
  Respons på KOMMENTARERNE til kronikken af "Bedsteforældre for Asyl"

 • Anmeld

  Louise

  Nej!

  Der er ikke noget, der kan undskylde et planlagt overfald/mordforsøg.
  Det kan godt være, at drengene står i en svær situation, det kan også være, de ikke alle er lige skyldige, og min hensigt er slet ikke at argumentere for en hård straf.
  På den anden side: Det hverken kan eller skal bortforklares eller undskyldes, at her er tale om et planlagt overfald, der let kunne have kostet offeret livet. Det er så pinligt at se folk stå i kø for at undskylde gerningsmændene. :/

 • Anmeld

  M.S. Carstens · Realist

  Ps:

  Har Paula Larrain overhovedet ret i sin påstand om manglende offentlig opmærksomhed i forbindelse med Ry-sagen, når man læser:

  http://www.uriasposten.net/archives/80896#comments

  eller er det et fejlslagen "integrationsprojekt" gennem 30-40 år, der nu afsløres og derfor skal neddæmpes med alle venstrefløjs-, pædagog- og journalistiske selvhelligende midler?

  HMMM, ja, det var vel også "bare" en dansk teenager, konverteret til Islam, der i dag gav overskriften:

  http://jyllands-posten.dk/indland/politiretsvaesen/ECE9374604/dommer-kundbypige-er-ikke-faerdig-med-bombeplaner/

  Nå pyt, det er jo kun vore børn/ børnebørn der må vælge deres kamp i den Islamiske "berigelse", som visse forældre/bedsteforældre priser så højt
  eller?

  Jeg kan sige enhver, at jeg vil kæmpe med næb og klør mod den stigende islamiske indvandring + islamisering af vort land og jeg kan kun beklage de stakkels børn/børnebørn, som nu/senere må ligge under for, at deres ophav havde mere travlt med at pudse deres egen glorie, fremfor at sikre de´t, som deres forfædre har kæmpet sig frem til FOR OS!

  Jeg siger det klart:
  Må de som tiljubler Islamisk tilvandring og Islamisering af vort land dog bare melde klart ud;
  "Kom hjem til mig, Isamelskeren, med alle dine Islamiske behov og jeg vil opfylde dem for dig, frem for, at du beriger alle dem, som er så grimme mod dig, helt heroppe i det kolde og Alla-vantro Norden"

  Hvor bliver alle succes historierne fra venligboerne/Islamproborgere selv!!! af ;
  som åbner deres hjem efter fyraften, får flytningeboliger opstillet i baghaven, indmelder deres børn i Islamiske friskoler, er iværksættere for produktive korantilbedere, vil fornægte deres ret til kristne helligdage og i accept til den islamiske kultur også vil lære deres sønner og døtre at underkaste sig selvsamme og fornægte de goder/den kultur, som vi nu har?

  Mon en 68' i dag, helt ærligt, vil veksle den opnåede frihed fra dengang, med underdanighed for tilvandrende Islamisk kultur?

  Jeg savner svar og konkrete, egenhændige beviser, for, at islamisk indvandring fortsat skal prioriteres her i Danmark, frem for i deres naturlige, islamiske, nærområder !

 • Anmeld

  M.S. Carstens · Realist

  Eller

  er der stadig nogen der ser Sverige som foregangsland:

  http://newspeek.info/det-sker-virkelig-sverige-kollapser-for-oejnene-af-os/

  ???

  Klar snak og realiteterne på bordet, tak, frem for ønskedrømme, på andres regning, fra dem, som ikke mere orker/har råd til, at rejse ud og opleve fremmede kulture i autentisk oprindelse.

  Svenske tilstande er vel også "bare" noget, man efterlader til sine børn og børnebørn?

 • Anmeld

  Louise

  Louise

  Der er masser af "succeshistorier" om indvandrere og flygtninge i Danmark for den, der gider høre. Let dig fra skærmen, gå ud i verden og mød nogle ganske almindelige udlændinge, der ikke skaber overskrifter, så skal du se, at de fleste af dem ikke er så slemme, som du tror.
  Men det gider jeg ikke diskutere her, for det er faktisk sagen uvedkommende. Uanset om offeret er muslim, hindu, kristen, ateist eller ingen af delen, så er han stadig offer for en grov forbrydelse.

 • Anmeld

  Tommy J. Johnsen · Spl. og Forfatter

  Jeg er dansker, vokset op i Sverige. jeg er en del af norden, Europa og verden

  Jeg kom til at tænke på, om den såkaldte REALIST mund have lært noget nyt siden vi ikke hørte fra REALISTEN så længe her i Altinget?

  Pludselig fik jeg to meldinger om 2 nye kommentarer, så jeg var rigtig spændt - først kunne jeg/vi læse at REALISTE igen var på banen - sagde hun realisten mund noget nyt? havde hun realisten mund lært noget nyt? NEJ!
  Se her min fortælling hvorfor ikke:
  Hun realisten, har brugt alt sin tid til eftertænksomhed, handlinger og fordomme på at gentage og gentage igen og igen ved at skrive lange epistler med mange og lange henvisninger hjemme ved skærmen for at bekræfte sine egne fordomme, viden, indsigt, holdninger osv.
  Den anden kommentar fra Louis er jeg meget enig i for den handler om at LETTE RØven og sætte dine fordomme i spil.

  Jeg vil forslå at REALISTEN skifter navn til DEPRIVATIONS SKRIBENt - DET ER EN DER SIGER OG SKRIVER DET SAMME IGEN OG IGEN .......

  Jeg kom til at tænke på en artikel af Professor Eske Willerslev som havde overskriften ER DU DANSK? og svaret fra ham er: DANSKERE ER ET SAMMENSURIUM AF GENER AF INDVANDRERE FRA NORDEUROPA, MELLEMØSTEN, OG KAUKASUS. Eske WILLERSLEV har en tankevækkende model om INDVANDRINGENS BØLGE HISTORISK SET OG OP TIL I DAG.

 • Anmeld

  M.S. Carstens · Realist

  Nogen drømmer

  andre tænker og går tingene efter i sømmene. Også ind i mellem livets andre og nødvendige gøremål.
  Men hvem her har læst de links jeg giver?
  Og hvor bliver de konkrete kommentarer af til det, som jeg henviser til??
  Eller "debatterer" man kun ud fra egne forud dannede meninger, uden at inddrage andre perspektiver???

 • Anmeld

  Søren Hansen

  Lad dem drømme

  De er tabt for virkeligheden. Men lyt ikke til dem (især Journalistisk Venstreparti). Og stem aldrig mere på dem (især A, B, C, F, I, V, Ø, Å...) Nej der er ikke megen troværdighed tilbage at gribe efter i alfabetet. Men et godt bud kunne da være at lægge en anonym underskrift på: www.dksamling.dk.

 • Anmeld

  Tommy J. Johnsen · Spl. forfatter og drømmer.

  Den der ingen drømme har gå hen og grav din grav.

  Hvad drømmer du/vi om nu og i fremtiden?
  Man kan drømme om natten og om dagen, man kan dagdrømme, have gode drømme og onde drømme, man kan drømme om kærlighed, drømme om gode mennesker og onde mennesker, drømme om mennesker og hvor afhængige vi er af hinanden, om fremtiden i Norden, Europa og verden og drømme om at vi er en del af naturen. miljøet.

  Hvilke drømme ligger mund implicit i de mange svar siden Paula artikel

  Vi skal tænke os godt om, for drømmene kan blive til virkelighed.

  For min del vil jeg starte forfra og vende tilbage til fortællingen om den lille flygtningefamilie fra Bethlehem og så vil jeg genopfriske mit Filosofi og Idehistorie.

  Tak for denne gang

 • Anmeld

  M.S. Carstens · Realist

  Jo tak, Søren Hansen,

  jeg har også skrevet under på

  http://dksamling.dk/

  det er da et godt håb for os og vore efterkommere, mens der stadig er noget at redde.

  ..........
  Gør du det Tommy J. Johnsen, det skal nok blive til noget engang.
  Jeg undlader, venligst, at spørge hvad det skal blive til.