Om  
Nancy Pelosi

Pelosi genopstiller ikke som Demokraternes leder i Repræsentanternes Hus

Nancy Pelosi har valgt ikke at genopstille som leder af Demokraterne i Repræsentanternes Hus. Udmeldingen kommer efter Demokraternes valgnederlag i Repræsentanternes Hus ved midtvejsvalget.

Nancy Pelosi har været Demokraternes leder i Repræsentanternes Hus i mere end to årtier.
Nancy Pelosi har været Demokraternes leder i Repræsentanternes Hus i mere end to årtier. Foto: Olivier Douliery/AFP/Ritzau Scanpix
Rasmus Lauge Winding

Nancy Pelosi har i en tale til Repræsentanternes Hus annonceret, at hun ikke agter at genopstille til posten som leder af Demokraterne i Repræsentanternes Hus. 

Selve talen kan læses her

Nyheden kommer ovenpå et midtvejsvalg, hvor Demokraterne har mistet magten i det ene af Kongressens to kamre – Repræsentanternes Hus. Magten i den lovgivende forsamling er dermed splittet, fordi Demokraterne sidder med flertallet i Senatet.

Konsekvensen er derfor, at Nancy Pelosi mister sin position som lederen af Repræsentanternes Hus, hvorpå hun nu også trækker sig som leder af Demokraterne i Repræsentanternes Hus. Det er endnu ikke endeligt afgjort, hvem der overtager posten som leder af huset. Meget tyder dog på, at det bliver republikaneren Kevin McCarthy, der allerede er blevet udpeget som sit partis nominerede til posten.

I sin tale bedyrede Pelosi, at det er med ro i sindet, at hun giver faklen videre til de kommende generationer af demokrater.

"Med stor tiltro til vores caucus har jeg valgt ikke at genopstille som leder af Demokratierne i den næste kongress. For mig er tiden kommet til, at en ny generation skal lede Demokraternes caucus, som jeg har den dybeste respekt for," forklarede hun og fortsatte:

"Og jeg er så taknemmelig for, at så mange er klar til at tage dette fantastiske ansvar på sig."

Udmeldingen falder også i forlængelse af, at Nancy Pelosi's mand i oktober måned blev udsat for at voldeligt overfald i parrets hjem. Efterfølgende meddelte Pelosi, at hændelsen ville få betydning for hendes politiske fremtid.

 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Nancy Pelosi

Formand (Demokraterne), Repræsentanternes Hus