Pensiondanmark indgår samarbejde med Esbjerg Havn med henblik på grøn milliardinvestering

Esbjerg Havn og Pensiondanmark indgår samarbejdsaftale om investereringer i milliardklassen til fordel for energiprojekter og lagring af CO2.

Foto: Pressefoto/Esbjerg Havn
Johan Auken Alstrup

Pensiondanmark står til at investere milliarder i forskellige grønne initiativer i Esbjerg Havn.

Det oplyser havnen i en pressemeddelelse.

Der skal meget mere fart på den grønne omstilling, og det kræver enorm kapacitet. Med udsigten til en milliardstor investering fra Pensiondanmark kan vi se frem til at blive så klar som muligt, så hurtigt som muligt,” siger Dennis Jul Pedersen, havnedirektør på Esbjerg Havn.

Det er planen, at størstedelen af Pensiondanmarks investering skal bruges til opførelsen af faciliteter til produktionen af havvindmøller i forbindelse med målet om at producere 300 gigawatt i Nordsøen inden 2050. Dog skal der også udvikles muligheder for fangst og lagring af CO2.

"Vi er klar til at investere, hvis projekterne kan forenes med et passende afkast til vores medlemmers pensionsopsparinger, og med de planlagte projekter er der mulighed for sætte rettidigt og massivt ind," fortæller Torben Möger Pedersen, afgående direktør i Pensiondanmark.

De kommende investeringer, som samarbejdet er centreret omkring, ventes at ske i tre faser, hvor de udvidede produktionsfaciliteter til havvindmøller udgør første del og ventes klar til brug i 2027.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Dennis Jul Pedersen

Havnedirektør, Esbjerg Havn
Kandidat i virksomhedsadministration (Robert Gordon University, 2011), Doktorgrad i virksomhedsadministration (University of Liverpool, 2023)

Torben Möger Pedersen

Formand for CBS, Danmarks Eksport- og Investeringsfond, Fonden Danish Society for Education and Business, Gefion Gymnasium samt Klimapartnerskabet for Finanssektoren, fhv. administrerende direktør, PensionDanmark
cand.polit. (Københavns Uni. 1984)

0:000:00