Pernille Skipper bliver politisk ordfører for Enhedslisten

ROTATION: Pernille Skipper erstatter Johanne Schmidt-Nielsen som politisk ordfører for Enhedslisten. 

Enhedslisten har fået en ny politisk ordfører.

Den nye kvinde på posten er Pernille Skipper, der erstatter Johanne Schmidt-Nielsen. Det har folketingsgruppen enstemmigt vedtaget.

Hun har været medlem af Folketinget siden 2011, og hun overtager posten som politisk ordfører per dags dato.

Den nye politiske ordfører kridter den politiske bane op i forbindelse med sin tiltrædelse og indbyder Alternativet og SF til danne et politisk samarbejde.

"Det er min ambition, at vi i Enhedslisten søger det stærkest mulige samarbejde med de kræfter i vores samfund som ønsker forandring. Det er alle os, som vil have mere fællesskab og mindre konkurrencestat. Som vil have tillid til andre mennesker, også arbejdsløse og offentlige ansatte. Og det er der nu endnu flere partier på Christiansborg, der kæmper for," siger Pernille Skipper og tilføjer:

"Der er basis for et forandringssamarbejde med dem, der ønsker at skabe noget reelt anderledes. Det er Enhedslisten, Alternativet og måske også SF. Mit håb er, at vi kan knytte nogle stærke bånd omkring vores fælles mål."

Skipper mener, at et samarbejde kan skabe en ny dynamik i dansk politik og stille partierne stærkere i arbejdet for at få deres politik igennem.

Og der er behov for forandring, lyder det fra Skipper, der ridser op, hvilket samfund politikerne står overfor at skulle ændre.

"Vores samfund har udviklet til at være mere koldt og kynisk og ikke mindst mere opdelt," siger hun.

Et farvel til Enhedslisten første politiske ordfører
Velkomsten til Pernille Skipper er også lig med et farvel til Enhedslistens frontfigur Johanne Schmidt-Nielsen, der er partiet første politiske ordfører nogensinde. En post, hun har haft i syv år.

Hun har siddet i Folketinget siden 2007 og fortsætter nu som udlændinge- og integrationsordfører for partiet. Som følge af Enhedslistens rotationsprincip kan hun ikke genopstille ved næste folketingsvalg. Det er netop også det, der er begrundelsen for, at hun har valgt at stoppe som politisk ordfører.

Johanne Schmidt-Nielsen overlader trygt stafetten til Pernille Skipper:

"Pernille er den helt rigtige til at overtage det her job, som jeg fik for syv år siden. Pernille er vidende, hun er meget erfaren, og hun er også betydeligt mere erfaren, end jeg var, dengang vi fandt på, at der skulle være en politisk ordfører for Enhedslisten," siger hun.

Læs også: Johanne Schmidt-Nielsen stopper som politisk ordfører

Der kan stadig gå tre år, inden der igen kommer folketingsvalg, og Johanne Schmidt-Nielsen må sige farvel til Christiansborg. Men hun mener, at det er fornuftigt at lave ordfører-skiftet nu. Så har Pernille Skipper god tid til at finde sig til rette i sin nye rolle.

Dog kan den afgående politiske ordfører ikke lade være med at komme med en stikpille til den nuværende regerings stabilitet.

"Hvornår det næste Folketingsvalg kommer, er der ingen, der ved. Men jeg synes faktisk, at den regering, vi har, og som forsøger at lede landet, er sådan forholdsvis vakkelvoren," siger hun.

Forrige artikel Johanne Schmidt-Nielsen stopper som politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen stopper som politisk ordfører Næste artikel Forstå sagen: Derfor bliver solcelle-tilskuddet skrottet Forstå sagen: Derfor bliver solcelle-tilskuddet skrottet