PET anmelder Scharf til politiet

ANMELDELSE: PET overdrager bogsag til Københavns Politi, da PET vurderer, at bogen kan indeholde oplysninger, som er omfattet af Jakob Scharfs tavshedspligt. Politiken og Radio24syv skal også efterforskes.

Jakob Scharf har videregivet oplysninger, der er omfattet af hans tavshedspligt i bogen "Syv år for PET", vurderer PET.

Derfor er sagen nu overdraget til Københavns Politi. Forfatter Morten Skjoldager og forlaget People's Press kan have gjort sig skyldig i medvirken i overtrædelse af straffelovens § 152.

PET opfatter også Radio24syvs omtale af indholdet i bogen og JP/Politikens Hus' offentliggørelse af hele bogen som mulige brud på straffeloven. Samtidig vil PET lægge sag an mod JP/Politikens Hus.

Justitsminister Søren Pind (V) siger, at han var orienteret om PET's anmeldelse.

"At forfølge potentielle ulovligheder ved at gå til politiet er et almindeligt middel i Danmark, det har PET valgt at gøre, og det har jeg ikke nogen indvendinger mod. Det er politiet, der skal vurdere, om der er sket noget strafbart eller ej, og det er jeg helt tryg ved," siger Søren Pind til TV 2 News.

Forrige artikel Regeringen i kamp mod ekstremisme og negativ social kontrol Regeringen i kamp mod ekstremisme og negativ social kontrol Næste artikel Danske unge gider godt politik Danske unge gider godt politik