PET udvider hovedkvarter med 11.000 kvadratmeter

VOKSEVÆRK: PET skal udvide og har derfor brug for nye lokaler. Der er lagt op til noget nær en fordobling af arealerne i Søborg.

Kim Rosenkilde

Politiets Efterretningstjeneste PET er ved at vokse ud af de nuværende lokaler i hovedkvarteret i Søborg.

Ved udgangen af 2014 flyttede PET's aktionsstyrke til Søborg. Og med udsigten til at der den kommende tid skal rekrutteres nye ansatte til både at styrke tjenestens beredskabs- og analysekompetencer samt livvagts- og aktionsstyrkerne er der behov for nye lokaler.

Det fremgår af et aktstykke, som aktuelt er under behandling i Folketingets Finansudvalg.

”Til brug for samling og udvidelse af PET ønsker Bygningsstyrelsen derfor at indgå aftale om leje af en yderligere bygning i tilknytning til de eksisterende lejemål,” lyder det i aktstykket.

De nye lokaler er allerede fundet og ligger i en bygning i tilknytning til de eksisterende lokaler ved Polititorvet i Søborg.

Bygningen vil efter en ombygning kunne tilføre PET yderligere omkring 10.700 kvadratmeter, så hovedkvarteret samlet set når op på små 26.000 kvadratmeter.

Bygningen kan dels rumme de yderligere kontorlokaler, som PET har brug for, dels rumme PET's særlige enheder, der har behov for plads til opbevaring og servicering af særligt udstyr.

Det er dog ikke sikkert, at PET får lov til at have de mange nye kvadratmeter i fred. Ifølge Rigspolitiet vil det nye lejemål også kunne anvendes til andre formål end til brug for PET.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00