Peter Kofod er tæt på at blive ny EP-spids for DF

EP-VALG: Som det sidste af Folketingets partier ventes Dansk Folkeparti i dag at vælge en spidskandidat til europaparlamentsvalget. Ifølge Altingets kilder bliver det partiets retsordfører, Peter Kofod Poulsen.

Efter et turbulent forløb har Dansk Folkeparti en spidskandidat klar til maj måneds europaparlamentsvalg.

Temmelig overraskende ser det ud til at blive den kun 28-årige Peter Kofod Poulsen, oplyser kilder på Christiansborg til Altinget.

Valget skal dog endelig konfirmeres af DF's hovedbestyrelse.

Peter Kofod Poulsen er partiets retsordfører og regnes som et af partiets talenter, men han har hidtil ikke gjort sig særlig bemærket i EU-politikken.

Det var ellers forventet, at spidskandidaturet enten ville gå til partiets EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth eller det nuværende EP-medlem Anders Primdahl Vistisen.

Vistisen spillede højt spil, da han sidste sommer udtalte, at han ville forlade politik, hvis han ikke fik posten som spidskandidat efter Morten Messerschmidt. Den slags kan DF's partiledelse ikke lide.

Men det er muligvis lykkedes DF-ledelsen at overtale Vistisen til en mindre ambitiøs løsning, for ifølge Altingets oplysninger står den rebelske Vistisen til at blive nummer to på listen. Det er dog stadig uklart, om Vistisen vil acceptere denne model.

På tredjepladsen kommer Pia Adelsteen, der er formand for Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg. Det anses for meget usandsynligt, at DF får mere end to medlemmer af Europa-Parlamentet denne gang.

Det er nu op til DF's hovedbestyrelse at godkende listen.

Forrige artikel Klaus Riskær nærmer sig opstilling til Folketinget Klaus Riskær nærmer sig opstilling til Folketinget Næste artikel Peter Kofod er ny EU-spids for DF Peter Kofod er ny EU-spids for DF