Peter Loft er blevet fritstillet fra toppost på Bornholm

EXIT: Peter Loft, Bornholms kommunaldirektør, forlader sin stilling med øjeblikkelig virkning. 

Bornholms Regionskommunes økonomi-, erhvervs- og planudvalg med borgmester Winni Grosbøll (S) i spidsen har fritstillet kommunaldirektør Peter Loft. Det skriver regionskommunen.

Opsigelsen sker efter halvandet års ansættelse og med den begrundelse, at Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget fremadrettet ønsker en anden profil til at lede regionskommunen.

"Borgmesteren og udvalget har ønsket en anden profil, og det tager jeg selvfølgelig til efterretning. Det er spillets regler," siger Peter Loft ifølge DR.

Han lægger dog ikke skjul på, at det statslige regi og det kommunale regi er to vidt forskellige ting. Under overskriften "Loft forblev en fremmed fugl" udtaler Loft til Bornholms Tidende, at "det er jo ikke nogen hemmelighed, at jeg kom med en anden baggrund end den, som en kommunaldirektør ofte har. Med min statslige baggrund har jeg da været en anderledes type end den sædvanlige," og han uddyber: "Det kan godt være, at jeg har været for anderledes. Men jeg har fået en besked, og så giver jeg mig ikke så meget i kast med at granske de nærmere motiver."

Den længst siddende departementschef
Loft blev ansat i Skatteministeriets Departement samme år, som han blev færdigudannet jurist. I 1988 blev han ministersekretær i Skatteministeriets Departement, i 1990 kontorchef, i 1992 afdelingschef og endelig departementschef i 1993.

Det var således efter 19 år som departementchef, at Loft blev fritstillet i 2012 på grund af sin håndtering af den såkaldt Skattesag, der omhandlede tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt og hendes mand, Stephen Kinnocks, skattepligt.  

Håndteringen medførte en kraftig kritik fra Skattesagskommisionen, blandt andet fordi Loft havde holdt møder med Skat København om den konkrete sag. Loft blev desuden kritiseret for at have misinformeret Folketingets Ombudsmand. 

Alt i alt vurderede Kommissionen dog, at Peter Loft godt nok havde været for tæt på behandlingen af Thorningparrets skattesag, men at Loft ikke havde begået "magtfordrejning".

Peter Loft blev fritstillet som departementschef, og først efter fire år som hjemsendt med fuld løn blev han i 2016 enig med Moderniseringstyrelsen om en fratrædelse med tre års løn. Det var desuden en del af aftalen, at man opgav al videre påtale og frafaldt kravet om en irettesættelse for at have ført Folketingets Ombudsmand bag lyset.

Thorning og Kinnock blev frifundet for skattepligt.

Bornholms Regionskommune skal nu finde sin syvende kommunaldirektør siden kommunesammenlægningen i 2003.  

Forrige artikel Regeringen dropper efterskoletilskud til indvandrere efter pres fra DF Regeringen dropper efterskoletilskud til indvandrere efter pres fra DF Næste artikel Fyret Skat-topchef er ny sekretariatschef i el- og vvs-branchen Fyret Skat-topchef er ny sekretariatschef i el- og vvs-branchen
Erhvervsliv: Enighed om EU-hjælpepakke godt for Danmark

Erhvervsliv: Enighed om EU-hjælpepakke godt for Danmark

HJÆLP: Det er godt for både EU-samarbejdet og Danmark, at EU's finansministre er blevet enige om en plan for genopretning af europæisk økonomi efter coronakrisen, vurderer en ekspert og en brancheorganisation.