Pind: Nogle opgaver nedprioriteres efter grænsekontrol

SAMRÅD: Justitsminister Søren Pind (V) erkender, at nogle af politiets opgaver bliver nedprioriteret, fordi politikredsene skal sende betjente af sted til terrorbevogtning og grænsekontrol. 

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix
Cecilie Gormsen

Der vil komme større sagsbunker, lavere sigtelsesprocenter og højere responstider hos politiet på grund af indførelsen af den danske grænsekontrol og den øgede bevogtning efter terrorangrebet sidste år. 

Sådan lød det fra justitsminister Søren Pind (V) på et samråd torsdag eftermiddag i Retsudvalget, hvor han blandt andet skulle forholde sig til politiets overarbejdspukkel og grænsekontrollen. 

"Rigspolitiet har oplyst, at omprioriteringerne i en periode blandt andet betyder, at der bruges mindre tid på områder, som politiet normalt løfter på eget initiativ," fortalte Søren Pind til Folketingets Retsudvalg og pegede udover førnævnte områder også på, at for eksempel færdsels- og narkoindsatserne vil blive nedprioriteret. 

LÆS OGSÅ: Her er efterårets flerårige politiaftale

Ifølge Søren Pind har regeringen allerede taget de fornødne tiltag i forhold til de ekstra opgaver, der er blevet lagt over hos politiet som for eksempel terrorbevogtning og grænsekontrol. 

Her peger han blandt andet på aftalen om at afsætte 155 millioner kroner til at udbetale politiets overarbejdstimer efter terrorangrebet i København sidste år, ligesom han peger på den nye politiaftale fra november.

Med den nye politiaftale vil der blive optaget flere elever på Politiskolen. Men af gode grunde skal de først uddannes, før den danske politistyrke vil mærke et løft i bemandingen.

"Vi (forligsparterne, red.) havde en fælles forståelse af, at politiet i mellemtiden må foretage omprioriteringer fra andre områder for at frigøre de nødvendige ressourcer. Der er kun den politistyrke, der er, og der kan ikke produceres flere færdiguddannede politibetjente på kort sigt," lød det fra Søren Pind på samrådet og fortsatte:

"Der vil blive behov – desværre – for ekstraordinært overarbejde i 2016 og 2017."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Pind

Bestyrelsesformand, Danish Cyber Defence, formand, The Danish Ronald Reagan Society, fhv. uddannelses- og forskningsminister, MF (V)
cand.jur. (Københavns Uni. 1997)

0:000:00