Podcast: Danmark går ind i Frankrigs svar på Afghanistan-krigen

AJOUR: Danmark går ind i Operation Barkhane, som har til mål at stoppe terroristernes fremfærd i Afrika. Men krigen får kritik for at være fyldt af franske koloniinteresser og uden en egentlig exit-plan.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Danmark sender 70 soldater og to helikoptere til Sahel-regionen for at støtte Frankrig i deres antiterrormission, Operation Barkhane.

Indsatsen breder sig over fem lande, Mali, Mauretanien, Burkina Faso, Niger og Tchad, og målet er at bekæmpe de terrororganisationer, der opererer i området.

Men Operation Barkhane får kritik flere steder fra for at være fyldt af franske koloniinteresser, og for at franskmændene ikke har en exit-strategi.

Hvorfor er Danmark begyndt at gå i krig sammen med franskmændene? Det ser Altinget Ajour nærmere på i dagens udgave, hvor forsvarsredaktør Andreas Krog er gæst.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Forrige artikel Ugens Europa-podcast: Har Danmark fået en EU-skeptisk statsminister? Ugens Europa-podcast: Har Danmark fået en EU-skeptisk statsminister? Næste artikel Podcast: Lækkede regeringsnotater varsler nybrud i socialpolitikken Podcast: Lækkede regeringsnotater varsler nybrud i socialpolitikken
Vestager taber milliardskattesag til Apple

Vestager taber milliardskattesag til Apple

SKAT: Margrethe Vestager har som EU's konkurrencekommissær krævet, at Apple efterbetalte skat til Irland. EU-Domstolen har valgt at annullere kravet. "Vi vil studere dommen grundigt," siger Vestager.