Podcast: Derfor var 12 kommuners samarbejde med sparekonsulenter ulovligt

AJOUR: En lang række kommuner har hyret konsulenter til at finde besparelser på kommunens mest udsatte borgeres sager. Konsulenterne blev i størstedelen af tilfældene kun betalt, hvis de fandt besparelser. Den sag dykker Altinget Ajour ned i.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

12 kommuner overskred loven, da de benyttede sig af resultatlønnede konsulenter til at finde besparelser på socialt udsatte i kommunerne.

Dermed får en lang række borgere genåbnet deres sager, hvor resultatlønnede konsulenter har været involveret i det sagsforberende arbejde.

Hvilke konsekvenser har det haft for borgerne? Og hvilken betydning får afgørelsen på det sociale område i fremtiden?

I dagens udgave af Altinget Ajour er de to journalister, der har afsløret sagen, socialredaktør Simon Lessel og kommunalredaktør Kim Rosenkilde, gæster og forklarer om sagen.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Derfor kritiseres forsvarschefernes hurtige jobskifte Podcast: Derfor kritiseres forsvarschefernes hurtige jobskifte Næste artikel Podcast: EU erkender, at der har manglet klar oplysning om strategi for vacciner Podcast: EU erkender, at der har manglet klar oplysning om strategi for vacciner