Podcast: Tre grønne forskningsmilliarder og to aftaler i én

AJOUR: Der er afsat en stor bunke penge til at forske i grønne løsninger - og så blev forskningsaftalen for første gang delt op i to. Få overblikket og de vigtigste pointer fra aftalen i dagens udsendelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Finanslovens første delaftale blev præsenteret lige inden weekenden.

Som vanligt var det aftalen om den såkaldte forskningsreserve, der landede først - men som noget usædvanligt blev den aftale delt op i to.

Tre af Folketingets partier kunne ikke blive enige med resten af partierne om at afsætte penge til en fond, der særligt er målrettet kvindelige forskere. Til gengæld var alle enige om, at der skulle afsættes flere milliarder til grøn forskning.

I dagens udsendelse kan du høre mere om den aftales betydning - og om hvorfor der var uenighed blandt partierne om, hvilken type af forskning der skulle have tildelt flest penge.

Altingets forskningspolitiske redaktør, Chris Lehmann, udlægger teksten i dagens udsendelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Amerikansk ekspert advarer: Amerikansk ekspert advarer: "Fire år mere med Trump kan splitte Europa ad" Næste artikel Podcast: Klima, arktis og forsvar - sådan påvirker amerikanernes valg Danmark Podcast: Klima, arktis og forsvar - sådan påvirker amerikanernes valg Danmark
Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

ANALYSE: Med sit nej til en rigsretssag har den nye LLR-bevægelse for første gang meldt ud om konkret politik. Den placerede sig et andet sted end alle andre midterpartier. Det er et varsel om hverdagens realiteter, hvis Løkkes nye folkebevægelse bliver til et parti.