Podcast om stigende udgifter til SU: Skal Danmark tage kampen op med EU-domstolen?

AJOUR: SU-udgifterne til studerende fra andre EU-lande fortsætter med at stige - imod de danske politikeres ønske. Men skal det problem løses, skal kampen formentlig tages i EU. Vil Danmark gøre det?

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

SU-udgifterne til udenlandske studerende fra EU er nu 170 millioner kroner over det loft, som politikerne ellers har vedtaget, og ifølge en ny prognose vil de fortsætte med at stige.

I forligskredsen er man ellers blevet enige om, at udgiften til den gruppe højst må være på 449 millioner kroner.

Men problemet er ikke umiddelbart ligetil at løse. Enten kommer løsningerne til at gå imod EU-retten, eller også må man ændre på det danske SU-system også for danske studerende.

Hvilken vej er regeringen indstillet på at gå? Har de planer om at udfordre EU på spørgsmålet - og hvordan kan de i så fald lykkes med det?

Det ser Altinget Ajour nærmere på i dagens udsendelse, hvor Altingets forskningspolitiske redaktør, Chris Lehmann, er gæst.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel EU-podcast: Europas topledere ignorerer Trump og lykønsker Joe Biden EU-podcast: Europas topledere ignorerer Trump og lykønsker Joe Biden Næste artikel Podcast ét år før KV21: Venstre skal finde nye bykonger i en række centrale kommuner Podcast ét år før KV21: Venstre skal finde nye bykonger i en række centrale kommuner
Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

ANALYSE: Med sit nej til en rigsretssag har den nye LLR-bevægelse for første gang meldt ud om konkret politik. Den placerede sig et andet sted end alle andre midterpartier. Det er et varsel om hverdagens realiteter, hvis Løkkes nye folkebevægelse bliver til et parti.